ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πρακτικά Ημερίδας φιλαναγνωσίας,22/5/2013



Πρακτικά Ημερίδας φιλαναγνωσίας
22/5/2013 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ
«Ο Θησαυρός της Φιλαναγνωσίας»
Υπεύθυνος Φορέας Διοργάνωσης:
- Σχολικοί Σύμβουλοι 7ης Περιφέρειας Π.Ε. Ανατ.
Θεσ/νίκης, 2ης & 3ης Περιφέρειας Π.Ε. Χαλκιδικής
- Διεύθυνση Πρω/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσ/κης

ΑΡΘΡΑ
1. Αρτζανίδου Έλενα
2. Γεωργίου Ευαγγελία
3. Γουλής Δημήτριος
4. Δαραμήλα Σμαρώ
5. Δικαίου Ελένη
6. Καρακίτσιος Ανδρέας
7. Καρπούζα Έλενα - Ζαμπανιώτη Αικατερίνη
8. Κελεσίδης Ευάγγελος
9. Κόπτσης Αλέξανδρος
10. Κουτσιάνου Αναστασία
11. Ματζαρλή Μερόπη
12. Ουζουνίδου Φωτεινή
13. Παπασαραφιανός Αθανάσιος
14. Παρασκευάς Απόστολος
15. Τσαγκάλια Χριστίνα

 Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Παπαδόπουλος,Διάπλαση,Μεταίχμιο προτείνουν για το μήνα Μάιο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ



Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από την Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός και Μεταίχμιο προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ
 
Καλό καλοκαίρι παρέα με ένα βιβλίο!

Η βαλίτσα της φιλαναγνωσίας «ταξιδεύει» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας
 Όταν η υπεύθυνη του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα Αρτζανίδου Ελένη, μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να παραλάβουμε από το γραφείο της τη «Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας», δε φανταστήκαμε ποτέ ότι με τη συγκεκριμένη βαλίτσα θα ξεκινούσε πραγματικά το μαγικό μας ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου και της φαντασίας όπου όλα είναι πιθανά….
  Τα δύο τμήματα του Α΄1 και Α΄2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας, ασχοληθήκαμε στα πλαίσια του «προγράμματος Φιλαναγνωσίας», που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε, με την ανάγνωση και την βαθύτερη επεξεργασία των λογοτεχνικών βιβλίων: «Δέντρο από αγάπη» (Τ. Τσιλιμένη) , «Το δώρο» (MagaliBonnioi ) και «Ιστορίες από το περιβόλι των τεσσάρων εποχών» (Φίλιππος Μανδηλαράς). Ήταν πολύ όμορφη έκπληξη στ’ αλήθεια, για τα παιδάκια μας η χρωματιστή βαλίτσα της φιλαναγνωσίας. Και τότε άρχισαν οι εικασίες: «Να έχει μέσα ένα θησαυρό;», «Να έχει αγαπημένα αντικείμενα, που κάποιος άγνωστος θέλησε να τα κρατήσει για πάντα;», «Να έχει φωτογραφίες από ταξίδια μακρινά;» … Και τι χαρά όταν η βαλίτσα αποκάλυψε τα μυστικά της! Άγγιζαν τα εξώφυλλα, προσπαθούσαν να τα διαβάσουν, ήθελαν όλοι να τα κρατήσουν στα χέρια τους!
 Μόνα τους ξεχώρισαν τα τρία βιβλία που αποφασίσαμε να «ζωντανέψουμε» μαζί. Και οι προσδοκίες τους, δικαιώθηκαν. Απόδειξη ,το ότι περίμεναν με αγωνία τις ώρες που αφιερώναμε για αυτά!
 Ήταν πραγματικά μαγικό να ταξιδέψουμε, με καράβι μας τα όμορφα αυτά βιβλία της «χρωματιστής βαλίτσας», σε κόσμους φανταστικούς, όπου όλα μπορούν να συμβούν και όλα είναι δυνατά!!! Το ταξίδι μας ελπίζουμε να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά !!!
Οι δασκάλες των τάξεων
Παπανικολάου Διονυσία
Χατζηβασιλείου Τριανταφυλλιά  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου