ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Στη σκιά της πράσινης βασίλισσας,καλό καλοκαίρι!




Τα σχολεία έκλεισαν και τα βιβλία ανοίγουν. Λαχταρούν μαζί σας να ξεκινήσουν διακοπές.
  Με σελίδες ανοιχτές οι ήρωες ποθούν να σας ακολουθήσουν στο ελεύθερο παιχνίδι, σε μια παρτίδα σκάκι, στο video game,στην ακρογιαλιά με τα κουβαδάκια, με τη βουτιά στο κύμα.
  Και την ώρα της μεσημεριανής ανάπαυσης στο δροσερό δωμάτιο σας ονειρεύονται να ζωντανέψουν τον δικό τους κόσμο μπροστά στα μάτια σας και να σας παρασύρουν να τους ακολουθήσετε στα Κόκκινα καραβάκια, με Πειρατές και πολλά «Γιατί».
 Και να συνεχίσετε σαν Οδυσσέας με τις σειρήνες να σας ταλαιπωρούν, αλλά ατρόμητοι και με συμμάχους του Ιππείς θα προσπαθήσετε να λύσετε τους 99 κώδικες με τους Ονειροφύλακες για συμπαραστάτες.
 Και εκεί στον κήπο να σκύψετε για να δείτε από κοντά την τυχερή πασχαλίτσα και μερικά μέτρα παρακάτω να ανοίξετε το περιβόλι με τους Δειλούς και τους Θαρραλέους να λογομαχούν μπροστά σας,ενώ η Μάγισσα Τσαπατσούλια με το ραβδί της θα δίνει τη λύση.
 Για όσους πάλι προτιμήσουν το δρόμο για τη θάλασσα, οι ήρωες θα τους καλέσουν και θα βρεθούν στην παραλία παρέα με τους Λύκους και μια πεντάδα φίλων με Μυστικά και Ψέματα. ΠΡΟΣΟΧΗ μη σας παραπλανήσουν, μόνο πάρτε το Μισό του ουρανού που βγάζει στη Σύμη και θα σωθείτε.
  Σίγουρα όμως εκεί που θα χαλαρώσετε είναι στη σκιά της πράσινης βασίλισσας, παρέα με την Κατ-γατ Καραγάτ, τον Ρέο, τον Κύων,τον αόρατο Πωλ,τον Ορφέα τον αθλητή του ανέμου, την Ιζόλδη και τη Μαμά που κάνει απεργία, αφού όλοι τους θα σας αποκαλύψουν τα νέα της πόλης με τον Άσπρο Πύργο της και τα ιστορικά κάστρα της,αλλά και της άλλης της Όμορφης πόλης με την Αννιώ και τον Σήφη κάτω από το χλομό φως του φεγγαριού να λένε εννιά και μία ιστορίες δίχως φλυαρίες.
  Και λίγο πριν τα βλέφαρά σας κλείσουν, οι ήρωες θα σας αποχαιρετήσουν με  μερικές ακόμη περιπέτειες παιδιών σε μια τρύπα από νερά στα πριγκιπικά γενέθλια,ενώ για το τέλος θα σας εξομολογηθούν πως κάποια παιδιά δεν ντρέπονται πιά για τον διαφορετικό αδερφό τους ή τον φίλο τους, και ξέρετε γιατί!
 Γιατί όλοι τους ζουν και μεγαλώνουν ευτυχισμένα με παραμύθια και ιστορίες. Γιατί η ζωή τους είναι χαρούμενη όπως και η δική σας καθώς την ζείτε με όλα όσα κάνετε και με τη συντροφιά των βιβλίων.
Καλό καλοκαίρι αγαπημένοι βιβλιοαναγνώστες
Με βιβλία το καλοκαίρι θα είναι  ομορφότερο και δροσερότερο.
Ελ.Αρτζανίδου
Ζωγραφιές μαθητών μας από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου