ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μια κοπέλα από τη Σάμο!

"Πόρτο Κουφό"Ζογλοπίτης-Τελλόγλειο
Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», σήμερα Τρίτη 5/3/2013 με το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις.

Από σήμερα 1 Μαρτίου, η αγαπημένη συγγραφεάς, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, με την ιστορία της "Ταξίδι στα άστρα "στην πρωτότυπη μας στήλη "ο συγγραφέας συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.H Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, της Ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α΄Βραβείο ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία Amo-Amas-Amat...Περισσότερα εδώ 

Ο αγαπημένος συγγραφεάς,Παναγιώτης Τσιρίδης,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,πηγαίνετε εδώ
και αποκαλύπτει πως έγραψε ένα του βιβλίο,πηγαίνετε εδώ
Ο Παναγιώτης Τσιρίδης γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία. Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. 
Έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για τη μουσική εκπαίδευση και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.

Η λέξη της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2013
 Τι σημαίνει η λέξη "Φωταγωγημένη".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει; πηγαίνετε εδώ   
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μετάιχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα τηςΦιλαναγνωσίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Διάπλαση,προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ

    Το δέντρο που είχε φτερά»,της Αγγελικής Δαρλάση,Παπαδόπουλος
     Αυτό το δέντρο που πετά μας κάνει και μας να πετάμε ψηλά στον κόσμο της φαντασίας. Και όχι μόνο. Μας μαθαίνει τη ζωή ενός μοναχικού, φανταστικού δέντρου. Με αυτό το βιβλίο ταξιδεύουμε χωρίς όρια. Κάθε σελίδα και μια μαγικά ζωντανή εικόνα. Ένα δέντρο που δε νοιάζεται για τους νόμους της φύσης. Θέλει να, αντί να είναι ριζωμένο, μαζί με το φίλο του το πουλάκι.. Ο φίλος του το κάνει να νιώθει λιγότερη μοναξιά και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε τη δύναμη της φιλίας. Έγινε η συντροφιά μας. Έχει πολύ σασπένς, χιούμορ και δράμα. Ονειρευτήκαμε χωρίς σταματημό γνωρίζοντας τη γλώσσα των αστεριών.
    Ένα δέντρο μοναχικό
    μ’ ένα φιλαράκι φτερωτό
    μας πηγαίνουν σ’ ένα κόσμο μαγικό
     Από τα παιδιά της Ε τάξης του 81ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που κερδίσαμε το βιβλίο παίζοντας κάθε βδομάδα στη φιλαναγνωστική στήλη «Λέξη της Δευτέρας».
     Μια αγαπημένη στήλη που είναι αναρτημένη στο blog «Βιβλία και Βιβλιοφιλία» της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου