ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ταξίδι στ'άστρα!

Πρωτόπλαστοι-Λεφάκης στο Τελλόγλειο
Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», την Τρίτη 12/3/2013 με το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου, δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις.

Η λέξη της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2013
 Τι σημαίνει η λέξη "κότα".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε εδώ  
Από σήμερα 1 Μαρτίου, η αγαπημένη συγγραφεάς, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, με την ιστορία της "Ταξίδι στα άστρα "στην πρωτότυπη μας στήλη "ο συγγραφέας συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.H Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, της Ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α΄Βραβείο ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία Amo-Amas-Amat...Περισσότερα εδώ 

Ο αγαπημένος συγγραφεάς,Παναγιώτης Τσιρίδης,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,πηγαίνετε εδώ
και αποκαλύπτει πως έγραψε ένα του βιβλίο,πηγαίνετε εδώ

Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μετάιχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα τηςΦιλαναγνωσίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Διάπλαση,προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ

Σχόλιο  του 54oυ Δημοτικού Σχολείου Θεσ/νίκης,για το βιβλίο του μήνα που κέρδισαν και διάβασαν από τη συμμετοχή τους στη «Λέξη της Δευτέρας».
 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της σελίδας!
Καθυστερήσαμε πολύ να σας μιλήσουμε για τις εντυπώσεις μας σχετικά με το βιβλίο που κερδίσαμε ως σχολείο, με τίτλο : "Ο ΧΡΥΣΑΝΕΜΟΣ" της
κ. Δημητρούκα.
Το διαβάσαμε όλες οι τάξεις αλλά επειδή υπήρχαν ποικίλες δραστηριότητες και υποχρεώσεις αμελήσαμε να απαντήσουμε.Καταλήξαμε πως σε γενικές γραμμές μας άρεσε η ιστορία του και το μήνυμα που θέλει να περάσει στα παιδιά αλλά θεωρήσαμε πως το τέλος του ήταν απότομο και πολύ σύντομο. Περιμέναμε επίσης καλύτερη και πιο έντονη εικονογράφηση, γεγονός που θα προσέλκυε περισσότερο τους μαθητές.Περισσότερα εδώ
Σχόλιο για τη Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας
Δειλοί και θαρραλέοι,Χ.Τσιαμπαλή
 Καλησπέρα κ. Αρτζανίδου, θα θέλαμε τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά του 99ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ιδέα της «Βαλίτσας που ταξιδεύει».
 Η βαλίτσα αγκαλιάστηκε με πολύ ενδιαφέρον από τα παιδιά αν και ο χρόνος που την είχαμε στη διάθεσή μας  ήταν περιορισμένος.
Ιδιαίτερη εντύπωση στα παιδιά έκανε το βιβλίο «Δέντρο από αγάπη» της Τασούλας Τσιλιμένη γι’ αυτό και το προτείνουν και στους υπόλοιπους.
Σημαντική βοήθεια για την υλοποίηση του προγράμματος της βαλίτσας ήταν οι δράσεις που είναι αναρτημένες στο blog «Βιβλία και Βιβλιοφιλία»της φιλαναγνωσίας, Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης, στο οποίο ανατρέξαμε πολλές φορές.
 Τέλος θα θέλαμε να σας προτείνουμε την ιδέα της «Θεματικής Βαλίτσας» κάτι που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους.
Καλή και δημιουργική συνέχεια στο έργο σας.

Με εκτίμηση οι Νηπιαγωγοί:Ε.Ραχανιώτη,Παπαθεοδώρου                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου