ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Μάρτης είναι χάδια κάνει,πότε κλαίει πότε γελάει!

Κιλεσσόπουλος, στο Τελλόγλειο και στο πρόγραμμά μας.
Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», την Τρίτη 26/2/2013 με το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις.

Από σήμερα 1 Μαρτίου, η αγαπημένη συγγραφεάς, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, με την ιστορία της "Ταξίδι στα άστρα "στην πρωτότυπη μας στήλη "ο συγγραφέας συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.H Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, της Ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α΄Βραβείο ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία Amo-Amas-Amat...Περισσότερα εδώ 

Ο αγαπημένος συγγραφεάς,Παναγιώτης Τσιρίδης,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,πηγαίνετε εδώ
και αποκαλύπτει πως έγραψε ένα του βιβλίο,πηγαίνετε εδώ
Ο Παναγιώτης Τσιρίδης γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία. Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για τη μουσική εκπαίδευση και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.
   
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μετάιχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Διάπλαση, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ

Η λέξη της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2013
 Τι σημαίνει η λέξη "Φωταγωγημένη".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει; πηγαίνετε εδώ 
Το βιβλίο του μήνα "O πρίγκιπας του πλανήτη Βίκτωρ",Βεατρίκη Σαίας-Μαγρίζου,Διάπλαση,πηγαίνει στο 54ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης, με τις τρεις σωστές απαντήσεις που έδωσε.

 Μέχρι σήμερα, με τη "Βαλίτσα Φιλαναγνωσίας¨,μια για τα Δημοτικά Σχολεία Ανατ.Θεσσαλονίκης και μια για τα Νηπαιγωγεία Ανατ.Θεσσαλονίκης,επισκεφτήκαμε και προκαλέσαμε σε 1745 μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων που τις δανείστηκαν το ενδιαφέρον τους  για να διαβάσουν,να κάνουν μικρές δράσεις και να μας αποστείλουν ένα σχόλιο τους για αυτά τα βιβλία που διάβασαν με την υποχρέωσή μας να τα αναρτήσουμε.Πηγαίνετε εδώ.
Το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι και τέλη Μαίου για ακόμη 850 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία που ανήκουν στη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης.
Ενημερωτικά κάθε βαλίτσα περιέχει 14 ή 16 βιβλία όλων των ηλικιών,κάθε μήνα τα βιβλία ανανεώνονται με νέους τίτλους που είναι από τις εκδόσεις:
Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Διάπλαση,Βιβλιόφωνο που συνεργάζονται μαζί μας. 

Ο Οδυσσέας Ελύτης διαβάζει Άξιον Εστί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου