ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μια φορά στα χίλια χρόνια του πελάγου τα τελώνια...

“Άτιτλο” έργο του Γ. Σβορώνου,μέχρι το 1995 κοσμούσε μία ιδιωτική οικία στην οδό Παπάφη 5-Σύνδεση με το ποίημα της Θ.Χορτιάτη
Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», σήμερα Τρίτη 26/2/2013 με το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις.

Από Παρασκευή 1/3/2013 η αγαπημένη συγγραφεάς, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, με την ιστορία της "Ταξίδι στα άστρα "στην πρωτότυπη μας στήλη "ο συγγραφέας συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 
H Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, της Ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α΄Βραβείο ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία Amo-Amas-Amat...Περισσότερα εδώ 
Από Παρασκευή 1/3/2013 ο αγαπημένος συγγραφεάς,Παναγιώτης Τσιρίδης,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,πηγαίνετε εδώ
και αποκαλύπτει πως έγραψε ένα του βιβλίο,πηγαίνετε εδώ
Ο Παναγιώτης Τσιρίδης γεννήθηκε το 1967 στην Κύπρο από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974, ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Είναι μουσικοπαιδαγωγός και έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση, ενώ σήμερα εργάζεται για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Συνεχίζει σπουδές στην ψυχολογία. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης για μουσεία, φεστιβάλ και ιδρύματα. Έχει δημοσιεύσει βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και μουσικής αγωγής και έχει συμμετάσχει στη δημιουργία εκπαιδευτικών ταινιών.

 Η λέξη της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη "Κεραυνός".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε εδώ
Η βραβευμένη συγγραφέας, Φωτεινή Φραγκούλη,για λίγες ακόμη μέρες με την ιστορία της,"Καλοκαίρι στο  κεφάλι",συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πρωτότυπη μας στήλη "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".

Bεγίνα οι Βασιλικοί τάφοι.

http://www.youtube.com/watch?v=zhGe6f_YD7A

Δείτε και μπορεί να σας χρειαστεί στο εκπαιδευτικό σας έργο. 
1.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης E-Book GR
2.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας E-Book GR
3.Το Μουσείο Ακροπόλεως E-Book GR
4.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών E-Book GR
5.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας E-Book GR

 Μέχρι σήμερα, με τη "Βαλίτσα Φιλαναγνωσίας¨,μια για τα Δημοτικά Σχολεία Ανατ.Θεσσαλονίκης και μια για τα Νηπαιγωγεία Ανατ.Θεσσαλονίκης,επισκεφτήκαμε και προκαλέσαμε σε 1745 μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων που τις δανείστηκαν το ενδιαφέρον τους  για να διαβάσουν,να κάνουν μικρές δράσεις και να μας αποστείλουν ένα σχόλιο τους για αυτά τα βιβλία που διάβασαν με την υποχρέωσή μας να τα αναρτήσουμε,πηγαίνετε εδώ.
Το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι και τέλη Μαίου για ακόμη 850 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία που ανήκουν στη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης.
Ενημερωτικά κάθε βαλίτσα περιέχει 14 ή 16 βιβλία όλων των ηλικιών,κάθε μήνα τα βιβλία ανανεώνονται με νέους τίτλους που είναι από τις εκδόσεις: Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Διάπλαση,Βιβλιόφωνο που συνεργάζονται μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου