ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα με μάγισσες,όνειρα και ένα "κοράκι"από τη Σύμη να περιμένει!

Το βιβλιόδεντρο της Φιλαναγνωσίας στη Δ/νση Π.Ε
Αν.Θεσ.
Σήμερα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ολοκληρώθηκε το φιλαναγνωστικό μας πρόγραμμα για το 2012 με το βιβλίο ¨Τα Χριστούγεννα της Μάχης",που έγινε η αφορμή να στολίσουμε το δέντρο του Μουσείου όλοι μαζί μαθητές,μαθήτριες,εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνες του προγράμματος Ε.Α και Χ.Τ                  
Το δέντρο στο Μουσείο όπως το στόλισαν
οι μαθητές/τριες του 23ου Θεσ.
στα πλαίσια του προγρ.Φιλαναγνωσίας.
Φιλαναγνωστικές δράσεις με το βιβλίο "Τα Χριστούγεννα της Μάχης",Ιωάννα ΚυρίτσηΤζιώτη,Εκδόσεις Παπαδόπουλος:Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για την χριστουγεννιάτικη φιλαναγνωστική δράση όπως παρουσιάστηκε 3/12/2012 στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών και Τετάρτη 12/12/2012 στους μαθητές Στ΄τάξης του 23ου Δ.Σ Θεσ/νίκης.

To ποίημα της Πέμπτης 13/12/2012
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Καμπανούλες, καμπανούλες
κρεμαστές μικρές χαρούλες
και μπαμπάκι αντί για χιόνια
στα μικρά του δέντρου κλώνια.
Μπάλες μπάλες και κεράκια
κι αναμμένα φαναράκια,
και παιχνίδια κι αγγελούδια
κι άλλα χίλια δυο καλούδια.
Κάτω χαμηλά στη βάση
μάγοι και βοσκοί έχουν φτάσει,
και προς της κορφής τα μέρη
φέγγει λαμπερό ένα αστέρι.
Ρένα Καρθαίου,
Χειμωνιάτικο Ανθολόγιο,Β.Δ Αναγνωστόπουλος-Τ.Τσιλιμένη,εκδ.Κατσανιώτης

Η λέξη της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2012 
  • Τι σημαίνει η λέξη «κοράκι».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει; 
  • Πηγαίνετε στην στήλη "η Λέξη της Δευτέρας", για να διαβάσετε τις σωστές απαντήσεις και το Σχολείο του μήνα που κερδίζει το βιβλίο. "Η Λέξη της Δευτέρας"θα συνεχιστεί με την έναρξη των σχολείων τη νέα χρονιά.
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος και Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Δεκέμβριο βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε".
Οι συγραφέας Μαρία Αγγελίδη προτείνει αγαπημένα της παιδικά,νεανικά ελληνικά βιβλία:"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να διαβάσετε".
Επίσης η συγγραφέας γράφει για ένα της βιβλίο "Ένα βιβλίο μια ιστορία"
"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να δείτε και να διαβάσετε". 

Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε"
  Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,η αγαπημένη,ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέας, Ελένη Δικαίου,με την ιστορία της "Όταν ήμουν παιδί",συνομιλεί με τα παιδιά μέσα από την πρωτότυπη στήλη  
"Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
 Σχόλια για τη βαλίτσα της φιλαναγνωσίας από το 1ο Δ.Σχ.Πανοράματος και το 74ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.
                               
Εκπαιδευτικοί από Β'και Γ΄τάξη:Μας κινητοποίησε,θέλαμε όλοι να προλάβουμε τους χρόνους κι έτσι διαβάζαμε,ενώ σε άλλη περίπτωση θα κάναμε τα μαθήματα του προγράμματος πιστά.Μπράβο!Ωραία ιδέα. 
Εκπαιδευτικός Δ΄τάξης:Έξυπνη ιδέα.Θα θέλαμε όμως να έχουμε τη βαλίτσα περισσότερο χρόνο π.χ Διάβασα με την τάξη μου ένα μόνο βιβλίο ενώ θα ήθελα περισσότερα. 
Εκπαιδευτικός του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσ/νίκης: Όμορφη πρωτοβουλία,πρωτότυπη.Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση της εισαγωγικής ιστορίας της κ.Αρτζανίδου,που συνοδεύει τη βαλίτσα.Δεν προλάβαμε να τα διαβάσουμε όλα γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος.Μπράβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου