ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Μπάλες μπάλες και κεράκια και βιβλία αντί για φαναράκια!

Το βιβλιόδεντρο της Φιλαναγνωσίας στη Δ/νση Π.Ε

Αν.Θεσ.
                To ποίημα της Πέμπτης 13/12/2012
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Καμπανούλες, καμπανούλες
κρεμαστές μικρές χαρούλες
και μπαμπάκι αντί για χιόνια
στα μικρά του δέντρου κλώνια.
Μπάλες μπάλες και κεράκια
κι αναμμένα φαναράκια,
και παιχνίδια κι αγγελούδια
κι άλλα χίλια δυο καλούδια.
Κάτω χαμηλά στη βάση
μάγοι και βοσκοί έχουν φτάσει,
και προς της κορφής τα μέρη
φέγγει λαμπερό ένα αστέρι.
Ρένα Καρθαίου,
Χειμωνιάτικο Ανθολόγιο,Β.Δ Αναγνωστόπουλος-Τ.Τσιλιμένη,εκδ.Κατσανιώτης
 Η λέξη της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2012

Πηγαίνετε στην στήλη "η Λέξη της Δευτέρας", για να διαβάσετε τις σωστές απαντήσεις.το Δημ.Σχολείο του μήνα που κερδίζει το βιβλίο ¨Μήνας μπαίνει,μήνας βγαίνει"Αγγ.Βαρελά,Ψυχογιός είναι το 
81ο Δημ.Σχ.Θεσσαλονίκης. 
"Η Λέξη της Δευτέρας"θα συνεχιστεί με την έναρξη των σχολείων τη νέα χρονιά.
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος και Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Δεκέμβριο βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε".

Το δέντρο στο Μουσείο όπως το στόλισαν
οι μαθητές/τριες του 23ου Θεσ.
στα πλαίσια του προγρ.Φιλαναγνωσίας.
Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδη προτείνει αγαπημένα της παιδικά,νεανικά ελληνικά βιβλία:"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να διαβάσετε".
Επίσης η συγγραφέας γράφει για ένα της βιβλίο "Ένα βιβλίο μια ιστορία"
"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να δείτε και να διαβάσετε". 

Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε"
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,η αγαπημένη,ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέας, Ελένη Δικαίου,με την ιστορία της "Όταν ήμουν παιδί",συνομιλεί με τα παιδιά μέσα από την πρωτότυπη στήλη  
"Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
Σχόλιο των μαθητών/τριών Στ΄τάξης του 67ου Δημ.Σχ.Θεσσαλονίκης για το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ,σχεδιασμός-υλοποίηση(συνεργασία σε αυτό το κομμάτι και με την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Τελλογλείου,Χ.Τσαγκάλια),και πρωτοβουλία της Δ/νσης Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης προς τα σχολεία της.
Κυρία Αρτζανίδου,
μας άρεσε πάρα πολύ η εκδήλωση που παρακολουθήσαμε.Ήταν ενδιαφέρουσα η ιστορία με το ροζ,χνουδωτό κοκαλάκι της νυχτερίδας,που μας διαβάσατε!Μας άρεσε που συνδυάσαμε την φιλαναγνωσία με την ζωγραφική
Η έκθεση με τα προσχέδια του Λούβρου ήταν πρωτότυπη!Μας άρεσαν ιδιαίτερα ο Σάτυρος,το τρίπτυχο και ο Άρης με την Αφροδίτη.
Χαρήκαμε που οι καλλιτέχνες ήταν εμπνευσμένοι από την Ελληνική μυθολογία.Σας ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση.Το Τελλόγλειο ήταν μια εμπειρία για μας! 
Σχόλια για τη βαλίτσα της φιλαναγνωσίας από το 1ο Δ.Σχ.Πανοράματος και το 74ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.
                               
Εκπαιδευτικοί από Β'και Γ΄τάξη:Μας κινητοποίησε,θέλαμε όλοι να προλάβουμε τους χρόνους κι έτσι διαβάζαμε,ενώ σε άλλη περίπτωση θα κάναμε τα μαθήματα του προγράμματος πιστά.Μπράβο!Ωραία ιδέα. 
Εκπαιδευτικός Δ΄τάξης:Έξυπνη ιδέα.Θα θέλαμε όμως να έχουμε τη βαλίτσα περισσότερο χρόνο π.χ Διάβασα με την τάξη μου ένα μόνο βιβλίο ενώ θα ήθελα περισσότερα. 
Εκπαιδευτικός του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσ/νίκης: Όμορφη πρωτοβουλία,πρωτότυπη.Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση της εισαγωγικής ιστορίας της κ.Αρτζανίδου,που συνοδεύει τη βαλίτσα.Δεν προλάβαμε να τα διαβάσουμε όλα γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος.Μπράβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου