ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τα Χάρτινα όνειρα μπερδεύτηκαν με μάγισσες και ένα "κοράκι"από τη Σύμη!

Το βιβλιόδεντρο της Φιλαναγνωσίας στη Δ/νση Π.Ε
Αν.Θεσ.


Φιλαναγνωστικές δράσεις με το βιβλίο"Χάρτινα όνειρα",Βασιλική Νευροκοπλή,εκδ.Διάπλαση που παρουσιάστηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ,Τρίτη11/12/2012.Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε όλες τις δράσεις.
Φιλαναγνωστικές δράσεις με το βιβλίο«Η μάγισσα Τσαπατσούλια και οι καλικάντζαροι»,Χαρά Κατσαρή,εκδ.Διάπλαση που παρουσιάστηκε στη Λέσχη Ανάγνωσης 6/12/2012 στον φιλαναγνωστικό χώρο της Δ/νσης Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης.
Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναγνωστικών δράσεων 2012-2013",να δείτε όλο τον σχεδιασμό.
 

Φιλαναγνωστικές δράσεις με το βιβλίο "Το κοκαλάκι της νυχτερίδας"Αντώνης Παπαθεοδούλου,εκδ.Παπαδόπουλος όπως υλοποιήθηκαν 4/12/2012 με την ΣΤ΄τάξη του 67ουΔ.Σ Θεσ/νίκης στα πλαίσια του προγράμματος:
«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου».
Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναγνωστικών δράσεων 2012-2013",να δείτε όλο τον σχεδιασμό.
 

                                                                            Και συνεχίστε με... 
Φιλαναγνωστικές δράσεις με το βιβλίο "Τα Χριστούγεννα της Μάχης",Ιωάννα Κυρίτση
Τζιώτη,Εκδόσεις Παπαδόπουλος:Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για την χριστουγεννιάτικη φιλαναγνωστική δράση όπως παρουσιάστηκε 3/12/2012 στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών.







 Η λέξη της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2012 
  • Τι σημαίνει η λέξη «κοράκι».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει; 
  • Πηγαίνετε στην στήλη "η Λέξη της Δευτέρας", για περισσότερες λεπτομέρειες και μόνο εκεί στα σχόλια οι απαντήσεις σας.
To ποίημα της Πέμπτης 6/12/2012
Δίχως πανί,δίχως κουπί,αν μας σέρνει 
ο γιαλός μας,
δίχως άστρο αν μας θέλει η νύχτα,
δίχως ήλιο αν μας καλεί η ημέρα,
πού είναι ο κόσμος;
Δίχως πανί,Κάτω από σκιές και φώτα,Νικηφόρος Βρεττάκος,εκδ.Πατάκη
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος και Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Δεκέμβριο βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε".
Οι συγραφέας Μαρία Αγγελίδη προτείνει αγαπημένα της παιδικά,νεανικά ελληνικά βιβλία:"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να διαβάσετε".
Επίσης η συγγραφέας γράφει για ένα της βιβλίο "Ένα βιβλίο μια ιστορία"
"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να δείτε και να διαβάσετε". 

Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε"
  Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,η αγαπημένη,ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέας, Ελένη Δικαίου,με την ιστορία της "Όταν ήμουν παιδί",συνομιλεί με τα παιδιά μέσα από την πρωτότυπη στήλη  
"Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
 Σχόλια για τη βαλίτσα της φιλαναγνωσίας από το 1ο Δ.Σχ.Πανοράματος και το 74ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.
                               
Εκπαιδευτικοί από Β'και Γ΄τάξη:Μας κινητοποίησε,θέλαμε όλοι να προλάβουμε τους χρόνους κι έτσι διαβάζαμε,ενώ σε άλλη περίπτωση θα κάναμε τα μαθήματα του προγράμματος πιστά.Μπράβο!Ωραία ιδέα. 
Εκπαιδευτικός Δ΄τάξης:Έξυπνη ιδέα.Θα θέλαμε όμως να έχουμε τη βαλίτσα περισσότερο χρόνο π.χ Διάβασα με την τάξη μου ένα μόνο βιβλίο ενώ θα ήθελα περισσότερα. 
Εκπαιδευτικός του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσ/νίκης: Όμορφη πρωτοβουλία,πρωτότυπη.Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση της εισαγωγικής ιστορίας της κ.Αρτζανίδου,που συνοδεύει τη βαλίτσα.Δεν προλάβαμε να τα διαβάσουμε όλα γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος.Μπράβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου