ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Κόκκινο τριαντάφυλλο φρέσκο και άκοπο...

Το ποίημα της Πέμπτης.
Είδα στον ύπνο μου πως μίκρυνες…
Πως έγινες ένα τριαντάφυλλο…
Κόκκινο τριαντάφυλλο φρέσκο σαν άκοπο…
Σ’είχα στο χέρι τάχα και πήγαινα!Και πήγαινα!
Πού να σε βάλω. Όλη η γης η γη είναι στήθος μου.
Πού να σε βάλω…
-Το τριαντάφυλλο, Το βάθος του κόσμου
Νικηφόρος Βρεττάκος
Από το βιβλίο της Αθηνάς Μπίνιου,Νικηφόρος Βρεττάκος,Το παιδί που έγινε ποιητής,Πατάκης

Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,η αγαπημένη,ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέας, Ελένη Δικαίου,με την ιστορία της "Όταν ήμουν παιδί",συνομιλεί με τα παιδιά μέσα από την πρωτότυπη στήλη "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.

Οι φιλαναγνωστικές δράσεις για το βιβλίο "Η δύναμή μου",Κωνσταντίνα Αρμενιάκου,Μεταίχμιο,όπως παρουσιάστηκαν, 20/11στη B΄τάξη, του 1ου Δ.Σ Πυλαίας,,στα πλαίσια του προγράμματος:«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου».
Το πρόγραμμα των μαθητών υλοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ και των εκπαιδευτικών η συγκεκριμένη,μόνο, συνάντηση μας έγινε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ!
"Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναναγνωσίας 2012-2013"

Η λέξη της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2012
Τι σημαίνει η λέξη «κατατρεγμός»
 • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε τα σχολεία με τις σωστές απαντήσεις.
Το βιβλίο του μήνα πηγαίνει στο !!!


Σχόλιο από το 1ο Δ.Σ Πυλαίας,όπως μας ήρθε και το αναρτούμε, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα "Πάμε Τελλόγλειο ,με τη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε,να ταξιδέψουμε μέσα από τις λέξεις και τους πίνακες του Λούβρου".
  Τις ευχαριστίες μας για ένα υπέροχο δίωρο με παραμύθι, μουσική, ζωγραφική. Έναυσμα για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας δύναμη. Στα μάτια των παιδιών αλλά και στο ξύπνημα της δικής μας δημιουργικότητας.
  Οι μαθητές του Β1 του 1 Δ/ΣΧ Πυλαίας
  Οι δασκάλες: Τσιπώνη Αθανασία, Κούτσιανου Αναστασία

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου