ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Καλό μήνα με πολλά βιβλία και τη λέξη της Δευτέρας "Υπόκωφος", να μας κλείνει το μάτι!


Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος και Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Δεκέμβριο βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε".

Οι συγραφέας Μαρία Αγγελίδη προτείνει αγαπημένα της παιδικά,νεανικά ελληνικά βιβλία:"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να διαβάσετε".
Επίσης η συγγραφέας γράφει για ένα της βιβλίο "Ένα βιβλίο μια ιστορία"
"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να δείτε και να διαβάσετε".
Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο «Χνάρι», επί της οδού Κιάφας, για να αφοσιωθεί, στη συνέχεια, στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004
Συνδέσεις (links)
Βιβλιονέτ 



Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε"

Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

Η λέξη της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2012
  • Τι σημαίνει η λέξη «υπόκωφος».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει; 
  • Πηγαίνετε στην στήλη "η Λέξη της Δευτέρας", για περισσότερες λεπτομέρειες και μόνο εκεί στα σχόλια οι απαντήσεις σας.
Το Δημοτικό Σχολείο με τις περισσότερες απαντήσεις που κέρδισε το βιβλίο του Νοεμβρίου,"Tα αδέσποτα,Ο Κύων",Σοφία Ζαραμπούκα,εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι το 88ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης.

Το ποίημα της Πέμπτης.
Είδα στον ύπνο μου πως μίκρυνες…
Πως έγινες ένα τριαντάφυλλο…
Κόκκινο τριαντάφυλλο φρέσκο σαν άκοπο…
Σ’είχα στο χέρι τάχα και πήγαινα!Και πήγαινα!
Πού να σε βάλω. Όλη η γης η γη είναι στήθος μου.
Πού να σε βάλω…
-Το τριαντάφυλλο, Το βάθος του κόσμου
Νικηφόρος Βρεττάκος
Από το βιβλίο της Αθηνάς Μπίνιου,Νικηφόρος Βρεττάκος,Το παιδί που έγινε ποιητής,Πατάκης

Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,η αγαπημένη,ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέας, Ελένη Δικαίου,με την ιστορία της "Όταν ήμουν παιδί",συνομιλεί με τα παιδιά μέσα από την πρωτότυπη στήλη "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου