ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Νυχτερινός Κατατρεγμός!



Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,η αγαπημένη,ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέας, Ελένη Δικαίου,με την ιστορία της "Όταν ήμουν παιδί",συνομιλεί με τα παιδιά μέσα από την πρωτότυπη στήλη "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.

Οι φιλαναγνωστικές δράσεις για το βιβλίο "Η δύναμή μου",Κωνσταντίνα Αρμενιάκου,Μεταίχμιο,όπως παρουσιάστηκαν, 20/11στη B΄τάξη, του 1ου Δ.Σ Πυλαίας,,στα πλαίσια του προγράμματος:«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου».
Το πρόγραμμα των μαθητών υλοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ και των εκπαιδευτικών η συγκεκριμένη,μόνο, συνάντηση μας έγινε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ!
"Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναναγνωσίας 2012-2013"

Η λέξη της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2012
Τι σημαίνει η λέξη «κατατρεγμός»
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για περισσότερες πληροφορίες και τις απαντήσεις σας. 
Το ποίημα της Πέμπτης.
Νυχτερινό
Το φεγγαράκι ανοίγει δρόμους
στο σκοτεινό το δάσος πέρα.
Βγαίνει τ’αγρίμι πεινασμένο
και ρουθουνίζει τον αέρα

Σκληρό λεπίδι μες στη νύχτα
του λύκου η βραχνή φλογέρα.
Ψηλά τρεκλίζει η νυχτερίδα
το βατραχάκι κι η ακρίδα
παίζουν της νύχτας τη φλογέρα
Νίκος Κανάκης


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ
Δ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 
¨ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ,Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΗΤΑΝ ΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΟΡΦΗ,ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΒΑΛΙΤΣΑ!ΜΑΣ ΕΤΡΩΓΕ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ,ΗΤΑΝ «ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΝΕΡΟ» ΤΗΣ ΛΙΛΛΗΣ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ.ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΕΙ…ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ…ΝΕΡΑΚΙ!
                    ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΜΟΥΡΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου