ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Όταν ήμουν παιδί φοβόμουν τα φαντάσματα και διάβαζα πολλά βιβλία!

Η αγαπημένη,ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέας, Ελένη Δικαίου,από Δευτέρα 26/11/2012 με την ιστορία της ταν ήμουν παιδί",συνομιλεί με τα παιδιά μέσα από την πρωτότυπη στήλη "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Τελειώνοντας το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ. Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στέλνοντας συνεργασίες στο περιοδικό "Διάπλασις των παίδων". Το 1991 γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά.
Συνδέσεις (links)
Βιβλιονέτ


Το ποίημα της Πέμπτης.
Νυχτερινό
Το φεγγαράκι ανοίγει δρόμους
στο σκοτεινό το δάσος πέρα.
Βγαίνει τ’αγρίμι πεινασμένο
και ρουθουνίζει τον αέρα

Σκληρό λεπίδι μες στη νύχτα
του λύκου η βραχνή φλογέρα.
Ψηλά τρεκλίζει η νυχτερίδα
το βατραχάκι κι η ακρίδα
παίζουν της νύχτας τη φλογέρα
Νίκος Κανάκης γεννήθηκε το 1927 στα Τσιτάλια Κυνουρίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός. Στο συγγραφικό του έργο ασχολείται με το παιδικό βιβλίο.
Έπαινος του Κύκλο Παιδικού Βιβλίου (1998) για το έργο του "Ο λόφος με τους κορυδαλλούς".Έργα του:Τ΄ άσπρα παπούτσια. Αθήνα, Πατάκη, 1999. Σελ.: 85.
Τα ηλιοτρόπια. Αθήνα, Πατάκη, 1998. Σελ.: 122. Ο λόφος με τους κορυδαλλούς. Αθήνα, Πατάκη, 1997. Σελ.: 132.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε
Ανατ.Θεσσαλονίκης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ
Οι φιλαναγνωστικές δράσεις για το βιβλίο" Ο μπαμπάς μου...πειρατής" Β.Ηλιόπουλος,όπως παρουσιάστηκαν στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών «Αχ.Καψάλης»,21/11/2012 και 6/11 στη B΄τάξη, του Διαπολιτισμικού Ν.Επιβατών,στα πλαίσια του προγράμματος:«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου».Το πρόγραμμα των μαθητών υλοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ και των εκπαιδευτικών η συγκεκριμένη,μόνο, συνάντηση μας έγινε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ!
"Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναναγνωσίας 2012-2013"
Η λέξη της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2012
  • Τι σημαίνει η λέξη «εκκαθάριση»...Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε τις σωστές απαντήσεις των σχολείων.
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ
Δ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 
¨ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ,Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΗΤΑΝ ΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΟΡΦΗ,ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΒΑΛΙΤΣΑ!ΜΑΣ ΕΤΡΩΓΕ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ,ΗΤΑΝ «ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΝΕΡΟ» ΤΗΣ ΛΙΛΛΗΣ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ.ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΕΙ…ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ…ΝΕΡΑΚΙ!
                    ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΜΟΥΡΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου