ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Υπάρχουν νεράιδες,στα μονοπάτια του ήλιου!

Οι φιλαναγνωστικές δράσεις όπως παρουσιάστηκαν, στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών «Αχ.Καψάλης»,τη 22/10/10/2012 και 23/10 στη Β΄τάξη του 88ου Δ.Σ Αν.Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του προγράμματος:
«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου».Το πρόγραμμα των μαθητών υλοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ.
"Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναναγνωσίας 2012-2013"
Στη συντροφιά μας και τις δυο μέρες και η βραβευμένη συγγραφέας Γιώτα Φώτου,με την "Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού",Ψυχογιός.
Το ποίημα της Πέμπτης 


Άσπρα, μαύρα,κίτρινα 
Άσπρα χέρια,μαύρα χέρια,
κίτρινα κι αθώα χεράκια,
όλα παίζουν με τα ίδια
παιχνιδάκια.

‘Ασπρα πόδια,μαύρα πόδια
κτρινα τα ποδαράκια,
μες στα πάρκα κυνηγιούνται
σαν πουλάκια

Άσπρα,μαύρα,κιτρινούλια,
τρέξτε να έρθετε κοντά μου,
σεις παιδάκια όλου του κόσμου
και δικά μου.
Ρένα Καρθαίου,στα μονοπάτια του ήλιου,Πατάκης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1913. Α πραγματικό της όνομα είναι Ειρήνη Κλ. Λάκωνα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Δημοσίευσε ποιήματα, πεζά και μεταφράσεις.  Κόρη του θεατρικού μεταφραστή και ποιητή  Κλέωνα Καρθαίου, γράφει ποίηση για παιδιά και είναι από τις πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής παιδικής και νεανικής ποίησης. Μαζί με τον πατέρα της μετάφρασε τα "Σκόρπια Πουλιά" του Ταγκόρ. Το 1949 κυκλοφόρησε την ποιητική της συλλογή τα "Πουλιά της Ιεριχώς", ποίηση για ενήλικες.Το 1963 εξέδωσε, μαζί με τον σύζυγό της δημοσιογράφο Αντώνη Μπρούσαλη, το περιοδικό Η Πλώρη, με στόχο την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη συλλόγων όπως η «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά» και ο «Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου». Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στην παιδική λογοτεχνία, ιδιαίτερα στην ποίηση, την οποία ανανέωσε αισθητικά και θεματολογικά. Η ποιητική συλλογή της "Χαρταετοί στον ουρανό" πήρε το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Άλλη ποιητική συλλογή της είναι τα "Ανοιξιάτικα". Πέθανε  στις 11 Οκτωβρίου του 2005.

Η λέξη της Δευτέρας,22/10.
  • Τι σημαίνει η λέξη «ζαχαρώνω».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε...πηγαίνετε στη στήλη:"Η λέξη της Δευτέρας" για πλήρη ενημέρωση και η απάντηση σας εκεί στα σχόλια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου