ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η συγγραφέας Γιώτα Φώτου,σήμερα κοντά στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών και αύριο στο Τελλόγλειο!



 Σήμερα είχαμε τη χαρά, στην καθιερωμένη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών "Αχ.Καψάλης", να έχουμε κοντά μας την αγαπημένη,συγγραφέας Γιώτα Φώτου.Το βιβλίο της"Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού"Ψυχογιός,μας ταξίδεψε και εμείς την παρασύραμε στο δικό μας φιλαναγνωστικό ταξίδι.
 Αύριο Τρίτη 23/10 στο πρόγραμμα,
«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου»,θα μας επισκεφθεί και πάλι η βραβευμένη,φίλη,Γιώτα Φώτου,για να ταξιδέψει στο φιλαναγνωστικό-εικαστικό ταξίδι από κοινού με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 88ου Δ.Σ Αν.Θεσσαλονίκης .


Η λέξη της Δευτέρας.
  • Τι σημαίνει η λέξη «ζαχαρώνω».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;
  1. Ο ιπτάμενος δίσκος,Ευγένιος Τριβιζάς, Μεταίχμιο
  2. Ο Ονειροσυλλέκτης»,Ιωάννα Μπουλντούμη Ψυχογιός.
Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε...πηγαίνετε στη στήλη:
"Η λέξη της Δευτέρας" για πλήρη ενημέρωση και η απάντηση σας εκεί στα σχόλια.

ΠΟΙΗΣΗ.
Δεν είναι μόνο που φέτος είναι η επέτειος των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, είναι ότι και ο ποιητής είναι στις καρδιές όσων τον έχουν διαβάσει, μελετήσει, αγαπήσει. Είναι που ο ποιητής έδωσε τη ζωή του στην ποίηση, την αγάπησε όσο τη γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, όπως γράφει η Αθηνά Μπίνιου στο βιβλίο,«Το παιδί που έγινε ποιητής»,Πατάκης.


Όπως η μέλισσα γύρω από ένα άγριο
Λουλούδι, όμοια και εγώ. Τριγυρίζω
Διαρκώς γύρω απ’τη λέξη…
Με το νήμα
Των λέξεων, αυτόν το χρυσό
Του χρυσού, που βγαίνει απ΄τα βάθη
Της καρδιάς μου, συνδέομαι, συμμετέχω
Στον κόσμο…
-Ο αγρός των λέξεων, Τα ποιήματα τόμος 3
Νικηφόρος Βρεττάκος Το παιδί που έγινε ποιητής, Α.Μπίνιου, Πατάκης


Περί παιδικής ποιήσεως τα σπουδαία,Ανδρέας Καρακίτσιος,
Πηγαίνετε στη στήλη«Ποιήματα που μου μιλούν» να το διαβάσετε.
Από Δεκέμβριο θα πρωτοπαρουσιάζονται στη στήλη "Ποιήματα που μου μιλούν",ποιήματα με δράσεις στη Λέσχη Εκπαιδευτικών «Αχ.Καψάλης», τη Λέσχη Φοιτηριών ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ, και από το νέο έτος και στους μαθητές μας.

 Λίγες μέρες ακόμη η ιστορία του αγαπημένου συγγραφέα διαβάστε και επικοινωνήστε!
Αγαπητά μας παιδιά,
αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,ο αγαπημένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς, με την ανατρεπτική ιστορία του"Μια μύγα μια φορά" στη στήλη:
«Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
 Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.
      Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου