ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Εργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη»

 Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν ώς τις 27 Ιανουαρίου 2013 και αποτελούν τμήματα του σπονδυλωτού εγχειρήματος
Τριήμερο εγκαινίων πέντε εκθέσεων του γαλλικού μουσείου σε μουσεία της Θεσσαλονίκης. Φιλοξενούνται σπάνια εκθέματα και πολλά από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.
Τον πλούτο των συλλογών του Λούβρου μπορούν να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν εισιτήριο για το Παρίσι. Πέντε μουσεία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν αυτό το τριήμερο (από αύριο ώς την Κυριακή) τις πόρτες τους για να παρουσιάσουν στο κοινό πέντε εκθέσεις με έργα τέχνης από το διάσημο μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Στο Τελλόγλειο (εγκαίνια Παρασκευή 12/10, 12.00) θα παρουσιαστεί η έκθεση «Ευρώπη και ελληνικοί μύθοι: 16ος - 19ος αι.» με 82 έργα τέχνης που συνοψίζουν τη συνομιλία μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Ραφαήλ, ο Ρούμπενς, ο Ρέμπραντ και ο Ενγκρ με τους αρχαιοελληνικούς μύθους. «Πολλά από τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό», εξήγησε η καθηγήτρια του ΑΠΘ, γενική γραμματέας του δ.σ. του Τελλογλείου, Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά.
Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν ώς τις 27 Ιανουαρίου 2013 και αποτελούν τμήματα του σπονδυλωτού εγχειρήματος «Εργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη»,
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (εγκαίνια Παρασκευή 12/10, 20.00) θα φιλοξενηθούν δύο προτομές του Ρουσό και του Βολτέρου (18ος αιώνας) κι ένα μετάλλιο με απεικόνιση του Λουδοβίκου του ΙΕ, που αναδεικνύουν τις σχέσεις του Διαφωτισμού με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.
  
 Από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο αγαπημένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς, με την ανατρεπτική ιστορία του"Μια μύγα μαι φορά"θα μας συστηθεί στη στήλη "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά". 
 Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά. ("Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά" cd-rom και εκπαιδευτική μέθοδος, Εκδόσεις "Πατάκη' 1998 και 2000 αντίστοιχα) και έχει γράψει και εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών στις Εκδόσεις «Πατάκη» «Παπαδόπουλος» και «Φυτράκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου