ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Την Τρίτη 16/10/2012: "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του Λούβρου-Πάμε, Δευτέρα 15/10, να διαβάσουμε την ιστορία του Φίλιππου Μανδηλαρά και να μαντέψουμε τη λέξη της Δευτέρας.Αγαπητά μας παιδιά,
αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,ο αγαπημένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς, με την ανατρεπτική ιστορία του"Μια μύγα μια φορά" στη στήλη«Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
 Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.
      Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 

Η λέξη της Δευτέρας.
  • Τι σημαίνει η λέξη «θρύψαλο».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;
  1. Όταν έλειπε η  Περσεφόνη,Νίτσα Κιάσσου,Ψυχογιός
  2. Αόρατοι ρεπόρτερ,Η τελευταία συναυλία,Άρης Δημοκίδης,Μεταίχμιo.
 Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε...πηγαίνετε στη στήλη 
"Η λέξη της Δευτέρας" για πλήρη ενημέρωση και η απάντηση σας εκεί στα σχόλια.Την Τρίτη 16/10/2012 ξεκινά το φιλαναγνωσικό-εικαστικό ταξίδι μας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ:
Οχτώ Τρίτες από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο 2012.
Οχτώ τμήματα Π.Ε
Οχτώ Δημοτικά Σχολεία της Ανατ.Θεσσαλονίκης,
Με αφορμή
Οχτώ διαφορετικά βιβλία
Οχτώ μοναδικούς πίνακες από το Λούβρο,
θα συναντηθούμε στο Τελλόγλειο ίδρυμα με τους μαθητές/μαθήτριες για να ένα μοναδικό λογοτεχνικό –φιλαναγνωστικό-εικαστικό ταξίδι.
Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης και του Τελλόγλειου ιδρύματος ΑΠΘ.
Εμψυχωτές η Έλενα Αρτζανίδου εκπαιδευτικός-συγγραφέας και η Τσαγκάλια Χριστίνα συνεπιμελήτρια- υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τελλόγλειου Ιδρύματος ΑΠΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου