ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Και ο Φίλιππος Μανδηλαράς, από Δευτέρα κοντά μας με μια ανατρεπτική ιστορία,όμως προς το παρόν "Ευτυχία" η λέξη της Δευτέρας.

 Kαι από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο αγαπημένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς, με την ανατρεπτική ιστορία του"Μια μύγα μαι φορά"θα μας συστηθεί στη στήλη "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
 Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά. ("Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά" cd-rom και εκπαιδευτική μέθοδος, Εκδόσεις "Πατάκη' 1998 και 2000 αντίστοιχα) και έχει γράψει και εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών στις Εκδόσεις «Πατάκη» «Παπαδόπουλος» και «Φυτράκη».

 Η λέξη της Δευτέρας, 8 Οκτωβρίου.

  • Τι σημαίνει η λέξη «ευτυχία».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;
Χάρτινα όνειρα,Βασιλική Νευροκολπή,Διάπλαση 
Οδύσσεια, Η πολυμήχανη ιστορία,Μαρία Αγγελίδου, Βιβλιόφωνο                          
    Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε...πηγαίνετε στη στήλη "Η λέξη της Δευτέρας" για πλήρη ενημέρωση και η απάντηση σας εκεί στα σχόλια.

    Αγαπητά μας παιδιά,
    αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,
    η αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη, σήμερα κάνει την έναρξη της β΄περιόδου της πρωτότυπης στήλης που ξεκίνησε πέρσι,
    «Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".με την ιστορία της,
    "Στο σκοτεινό υπόγειο"
     Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.
    Οι μαθητές/μαθήτριεςεπικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 
    Η συγγραφέας Χαρά Κατσαρή προτείνει ένα παιδικό και ένα νεανικό βιβλίο για το μήνα Οκτώβριο 2012 Πηγαίνετε στη στήλη:«Οι συγγραφείς προτείνουν».
    Επίσης μας αποκαλύπτει πως έγραψε την ιστορία της «Μάγισσας Τσαπατσούλιας» Πηγαίνετε στη στήλη: «Ένα βιβλίο μια ιστορία».
     

    Οι εκδόσεις Πατάκης, Ψυχογιός, Μεταίχμιο, Διάπλαση, Βιβλιόφωνο,Παπαδόπουλος, 
    προτείνουν βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας για τον Οκτώβριο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου