ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Το λογοτεχνικό-εικαστικό...ταξίδι φιλαναγνωσίας ξεκινά.Πάμε!

Ένα λογοτεχνικό και εικαστικό… ταξίδι φιλαναγνωσίας για μαθητές δημοτικών σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στο Τελλόγλειο. «Οχημα» στο εν λόγω ταξίδι είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
«Πάμε Τελλόγλειο με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για να διαβάσουμε ιστορίες,
να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του Λούβρου».
Έτσι, για οχτώ πρωινά Τρίτης, από σήμερα 15/10/2012 μέχρι το Δεκέμβριο, οχτώ τμήματα δημοτικών σχολείων με αφορμή οχτώ διαφορετικά βιβλία και οχτώ διαφορετικούς πίνακες  
–υπενθυμίζεται πως στο Τελλόγλειο φιλοξενείται η έκθεση «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος – 19ος αι.» με έργα ζωγραφική από το Μουσείο του Λούβρου- θα συναντηθούν στο Τελλόγλειο για να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία που βασίζεται στη φιλαναγνωσία. «Οδηγοί» στο φιλαναγνωστικό ταξίδι και σε αυτή την ιδιότυπη συνάντηση της τέχνης της εικόνας με τον κόσμο των λέξεων θα είναι η εκπαιδευτικός – συγγραφέας κ. Έλενα Αρτζανίδου και η αρχαιολόγος και συνεπιμελήτρια της έκθεσης κ. Χριστίνα Τσαγκάλια.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Το βιβλίο μας σήμερα "Οδύσσεια ,Η πολυμήχανη Ιστορία",Μ.Αγγελίδου,εκδ.Βιβλιόφωνο και ο πίνακας από το μουσείο του Λούβρου "Ο Οδυσσέας μπροστά στην Κίρκη σώζεται από τον Ερμή".
Αγαπητά μας παιδιά,
αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,ο αγαπημένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς, με την ανατρεπτική ιστορία του"Μια μύγα μια φορά" στη στήλη«Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
 Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.
      Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 

Η λέξη της Δευτέρας.
  • Τι σημαίνει η λέξη «θρύψαλο».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;
  1. Όταν έλειπε η  Περσεφόνη,Νίτσα Κιάσσου,Ψυχογιός
  2. Αόρατοι ρεπόρτερ,Η τελευταία συναυλία,Άρης Δημοκίδης,Μεταίχμιo.
 Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε...πηγαίνετε στη στήλη 
"Η λέξη της Δευτέρας" για πλήρη ενημέρωση και η απάντηση σας εκεί στα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου