ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δυο νέα προγράμματα μαζί με δυο παλιές φιλαναγνωστικές δράσεις!


 Αγαπητοί συνάδελφοι,συναδέλφισσες,αγαπητά μας παιδιά.Φίλοι και φίλες του βιβλίου η Δ/νση Εκπαίδευσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης μαζί με τη Λέσχη Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης» και το ιστολόγιο «Βιβλία και Βιβλιοφιλία»,όπως υποσχέθηκε τον Ιούνιο 2012, σας ανακοινώνει,πως ξεκινούν τα δυο περσινά προγράμματα με μαζί με δυο νέα προγράμματα.
Τα τρία αφορούν τα Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης αλλά και ένα εξ΄αυτών όλα τα Δ.Σ της χώρας.Το τέταρτο πρόγραμμα απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που ανήκουν στη Διεύθυνση Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης.
Όλα ξεκινούν από Οκτώβριο 2012.

ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ:
1.Η Δ/νση Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης σας ανακοινώνει ότι όλα τα Δημοτικά Σχολεία που ανήκουν στη Διεύθυνση Π.Ε,μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στη στήλη "Φόρμα δήλωσης συμμετοχής για Δημοτ.Σχολεία".
από Τρίτη 25/9/2012 μέχρι Δευτέρα 1/10/2012 στο φιλαναγνωστικό πρόγραμμα:
"Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του Λούβρου".
Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσ/νίκης, περιόδου Οκτώβριος μέχρι Δεκέμβριος 2012,θα υλοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο ίδρυμα ΑΠΘ,μιά φορά την εβδομάδα,ημέρα Τρίτη,ώρες 10:00-12:00μ.μ στο Τελλόγλειο ίδρυμα ΑΠΘ,Αγίου Δημητρίου 159α,Θεσσαλονίκη.
Αφορά όλες τις τάξεις και μόνο ένα τμήμα από κάθε σχολείο.
2. Η Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών «Αχιλλέας Καψάλης»,σας ανακοινώνει ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε σχολεία της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης, από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών και στην ηλεκτρονική της φόρμα.
Πηγαίνετε: 
"Φόρμα δήλωσης συμμετοχής εκπαιδευτικών στη Λέσχη Ανάγνωσης".
Νεα φιλαναγνωστικά προγράμματα 2012-2013
Ξεκινά 1 Οκτώβρη,
1.Η λέξη της Δευτέρας.
 • Τι σημαίνει η λέξη "........".
 • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
 • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;(Θα αναγράφονται οι τίτλοι δυο βιβλίων).Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε.
Η απάντησή σας μέχρι την Παρασκευή 12:00 π.μ στα σχόλια με την επωνυμία του σχολείου και την τάξη που συμμετέχει, ή στο mail filanagnosia@gmail.com με τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρονται.
Κάθε μήνα το σχολείο-τμήμα με τις περισσότερες απαντήσεις θα κερδίζει ένα από τα βιβλία που συμμετέχουν στη «Λέξη της Δευτέρας».
Υποχρεώσεις με την παραλαβή του βιβλίου:
·        Να αναγνωστεί το βιβλίο.
·        Να σταλεί σχόλιο για το βιβλίο, μέσα σε ένα μήνα από τη μέρα παραλαβής, ηλεκτρονικά στο παραπάνω mail.

Για τα σχολεία της Αν.Θεσσαλονίκης θα το παραλαμβάνει ο Δ/ντής ή ο δάσκαλος που συμμετέχει από το γραφείο της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης», Δευτέρα 13:00-14:30π.μ που εδρεύει στη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσ/νίκης, Κατσιμίδη-Μήλου 33.
Σε όλες τις άλλες σχολικές μονάδες θα αποστέλλεται.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 25/9/2012 ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 27/9/2012.
2.Τα βιβλία ταξιδεύουν!
«Η βαλίτσα της φιλαναγνωσίας».
Κανονισμός δανεισμού.


Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά στην φόρμα.
Πηγαίνετε:
"Φόρμα δήλωσης συμμετοχής ¨Τα βιβλία ταξιδεύουν¨".
Ημερομηνίες Δανεισμού και Παράδοσης της βαλίτσας φιλαναγνωσίας, για Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, από τη Βιβλιοθήκη της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης»,Κατσιμίδη και Μήλου 33 .

Υπεύθυνη δανεισμού και παραλαβής :Αρτζανίδου Έλενα-Κώστα Βάνα. 1. Δανεισμός Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012,ώρες 9:00π.μ-13:00 μ.μ- Παράδοση Παρασκευή 12/10/2012, ώρες μέχρι13:00μ.  • Τα βιβλία ταξιδεύουν

 • -Ε!ψιτ!Σε σένα μιλάω.Εγώ, ναι εγώ σου μιλάω.Μα τι κάνεις!
   Ξαφνιάζομαι από την αδύναμη φωνή. Κοιτώ στο μικρό χώρο που εργάζομαι αλλά δεν έχει μπει κανένας.
   Να δεις που μου κάνει πλάκα ο Ευάνθης, σκέφτομαι και ανοίγω την πόρτα.Κανένας στο διάδρομο.
  Η αϋπνία με κάνει να ακούω ότι θέλω,λέω στον εαυτό μου και συνεχίζω μπροστά στην οθόνη.
  -Καλά ούτε εσύ με θέλεις,τότε γιατί με έχεις εδώ κοντά σου και το χειρότερο γιατί μας έχεις όλους εδώ φυλακισμένους. Λοιπόν αν δεν κάνεις αμέσως τώρα κάτι θα εξαφανίσουμε τις λέξεις, σβήνοντας τη μελάνη και θα σβήσουμε όλες τις εικόνες! φωνάζει και ένα αεράκι σηκώνεται στο γραφείο. Ξαφνικά πέφτουν κάτω, κάποια από τα βιβλία που έχω συγκεντρώσει από τους εκδότες.Και τότε καταλαβαίνω ποιος μου μιλά.
  -Ώστε εσύ είσαι, ένα βιβλίο μου μιλά ένα βιβλίο και εγώ που νόμιζα πως η φωνή είναι της φαντασίας μου.
  -Σου μιλώ καιρό, αλλά δεν με πρόσεχες ποτέ σου, αλλά τώρα που γίναμε πολλά βιβλία, η φωνή μου δυνάμωσε. Λοιπόν άκου να σου πω, αν δεν μας αφήσεις να ταξιδέψουμε για  λίγες μέρες βγαίνοντας από δω μέσα, να νιώσουμε το χάδι του ξεφυλλίσματος ,να ακούσουμε φωνές παιδικές τότε οι λέξεις μας θα σβηστούν και οι εικόνες μας θα φύγουν για άλλη βιβλιοθήκη που έχει ζωή από παιδιά που δανείζονται και από δασκάλους που διαβάζουν.Τι λες;
  -Τι να πω; έμεινα άφωνη, αλλά δεν είχα χρόνο στη διάθεση μου, μιας και όλα τα βιβλία άρχισαν να χοροπηδούν και οι σελίδες να ανεμίζουν.
  -Πού και πώς θα μας δανείζεις αποφάσισε τώρα, αλλιώς δεν θα έχεις κανένα μας. Δεν θα μπορείς να μιλάς για λογοτεχνία. Δεν θα μας έχεις για να διαβάζεις ιστορίες στους μαθητές και τις μαθήτριες που σε επισκέπτονται ούτε στους εκπαιδευτικούς της Λέσχης Ανάγνωσης της Δευτέρες. Λοιπόν;
  Η απαιτητική φωνή του με ανάγκασε να φωνάξω:
   -Ωραία, ωραία, έχεις δίκιο λοιπόν. Τα βιβλία θα ταξιδεύουν με τη βαλίτσα της φιλαναγνωσίας. Τώρα κιόλας το ανακοινώνω στο «Βιβλία και βιβλιοφιλία»
  -Γιούπι γιούπι! Ότι καλύτερο έχουμε ακούσει, τραγούδησαν οι 370 τίτλοι και μπήκαν στα  ράφια σε διαστημικό χρόνο.
                                           Ιστορία της Έλενας Αρτζανίδου
                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι:
  Από 1 Οκτώβρη τα βιβλία της Λέσχης Ανάγνωσης Αχ.Καψάλης, ταξιδεύουν με τις δυο βαλίτσες της φιλαναγνωσίας στα Δημοτικά σχολεία της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης και στα Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης. 


  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου