ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η αγαπημένη συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή -Κελεπούρη, 1 Οκτωβρίου με την ιστορία της συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.



Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου, η αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου κάνει την έναρξη της β΄περιόδου της πρωτότυπης στήλης που ξεκίνησε πέρσι, «Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά", με την ιστορία της, "Στο σκοτεινό υπόγειο"
 Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς. Με αφορμή το κείμενο-ιστορία του κάθε αγαπημένου συγγραφέα που θα μας τιμά γράφοντας στη στήλη μας τα παιδιά:

  •         Θα νιώσουν ότι συνομιλούν μαζί της/του μέσα από τις λέξεις του.
  •         Θα την/τον γνωρίσουν καλύτερα.
  •         Θα αναζητήσουν στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες για το πρόσωπο της/του και το     έργο του.
  •         Θα ψάξουν βιβλία της/του στη βιβλιοθήκη του σχολείου, της γειτονιάς ή του σπιτιού.
  •         Θα διαβάσουν κάποιο βιβλίο της/του στην ώρα της φιλαναγνωσίας.
 Με αφορμή και πάλι το κείμενο-ιστορία της/του συγγραφέα, όταν διαβαστεί στην τάξη-βιβλιοθήκη-σπίτι τα παιδιά θα μπορούν: 
·          Να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,συναδέλφισσες,αγαπητά μας παιδιά.Φίλοι και φίλες του βιβλίου η Δ/νση Εκπαίδευσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης μαζί με τη Λέσχη Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης» και το ιστολόγιο «Βιβλία και Βιβλιοφιλία»,όπως υποσχέθηκε τον Ιούνιο 2012, ανακοίνωσε τα δυο περσινά προγράμματα με μαζί με δυο νέα προγράμματα, βλέπε στην προηγούμενη ανάρτηση.
 Τα τρία αφορούν τα Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης αλλά και ένα εξ΄αυτών όλα τα Δ.Σ της χώρας.Το τέταρτο πρόγραμμα απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που ανήκουν στη Διεύθυνση Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης.
Όλα ξεκινούν από Οκτώβριο 2012.

Συνεχίστε να δηλώνετε για το πρόγραμμα:
"Η Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών «Αχιλλέας Καψάλης»,σας ανακοινώνει ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε σχολεία της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης, από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών και στην ηλεκτρονική της φόρμα στη στήλη "Φόρμα Δήλωσης για τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών".
Αφορά βιωματικά φιλαναγνωστικά εργαστήρια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΦΟΡΜΕΣ.
Τα δυο άλλα προγράμματα έχουν ήδη κλείσει μιας και ο αριθμός συμπληρώθηκε:
1."Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του Λούβρου".
 2.Τα βιβλία ταξιδεύουν!
«Η βαλίτσα της φιλαναγνωσίας».
Από 1 Οκτώβρη ξεκινά και:
 1.Η λέξη της Δευτέρας.
  • Τι σημαίνει η λέξη "........".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;(Θα αναγράφονται οι τίτλοι δυο βιβλίων).Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε.Η απάντησή σας μέχρι την Παρασκευή 12:00 π.μ στα σχόλια με την επωνυμία του σχολείου και την τάξη που συμμετέχει, ή στο mail filanagnosia@gmail.com με τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρονται.
Κάθε μήνα το σχολείο-τμήμα με τις περισσότερες απαντήσεις θα κερδίζει ένα από τα βιβλία που συμμετέχουν στη «Λέξη της Δευτέρας».
Υποχρεώσεις με την παραλαβή του βιβλίου:
·        Να αναγνωστεί το βιβλίο.
·        Να σταλεί σχόλιο για το βιβλίο, μέσα σε ένα μήνα από τη μέρα παραλαβής, ηλεκτρονικά στο παραπάνω mail.

Για τα σχολεία της Αν.Θεσσαλονίκης θα το παραλαμβάνει ο Δ/ντής ή ο δάσκαλος που συμμετέχει από το γραφείο της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης», Δευτέρα 13:00-14:30π.μ που εδρεύει στη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσ/νίκης, Κατσιμίδη-Μήλου 33.
Σε όλες τις άλλες σχολικές μονάδες θα αποστέλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου