ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Mια νέα σχολική χρονιά με πολλά φιλαναγνωστικά ταξίδια!

 










 Αγαπητοί συνάδελφοι,συναδέλφισσες,φίλοι και φίλες.Αγαπητά μας παιδιά, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη.
 Η Φιλαναγνωσία στη Δ/νση Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης,μαζί με τη Λέσχη Ανάγνωσης "Αχιλλέας Καψάλης", και το blog:Βιβλία και Βιβλιοφιλία,επιστρέφουμε με όλες τις περσινές μας δράσεις και παρουσίες,αλλά και με τρία νέα προγράμματα που θα τα παρουσιάσουμε από βδομάδα.
 Με ένα παιδικό, νεανικό ελληνικό βιβλίο η μέρα στο σχολείο,στο σπίτι, στον ελεύθερο χρόνο μας γίνεται ομορφότερη.

Σας καλωσορίζουμε με έξι μικρά αποσπάσματα από αγαπημένους συγγραφείς μας.
 ...Τη λένε Χαρίκλεια: Αλήθεια; Και τότε,γιατί όλοι τη φωνάζουν Χαρά;Επειδή σκορπάει τη χαρά και την αγάπη γύρω της σαν να είναι χαρτοπόλεμος;Επειδή τους νοιάζεται όλους και τους τηλεφωνεί να ρωτήσει τι κάνουν;...Αγγελική Βαρελά,Τι κάνεις; Είσαι καλά;,εκδ.Παπαδόπουλος.
...Στο σχολείο τα παιδιά συνηθίζουν να ντύνονται με φιρμάτα ρούχα και παπούτσια.Κάποιοι προτιμούν να μην ψωνίζουν τίποτε παρά να φορέσουν προϊόντα της σειράς.όταν ήμουν μικρός,τότε η οικογένειά μου είχε την οικονομική άνεση,επέμενα κι εγώ να ντύνομαι σαν τους άλλους.Ήταν η εποχή που όλα τα παιδιά φορούσαν ίδιας μάρκας αθλητικές φόρμες,τα ίδια παπούτσια ή μπλουζάκια...Γιώτα Φώτου,ΚΩΔΙΚΑΣ 99,εκδ.Ψυχογιός.
...Ένα βράδυ φθινοπωρινό που ο ουρανός ήταν γεμάτος αστέρια και η πλάση ήσυχη και σιωπηλή, η νύχτα βρέθηκε να είναι ψηλά.Πήρε, λοιπόν,τη μαύρη βελούδινη μπέρτα της με τα ασημένια αστεράκια και κατέβηκε στη γη.Περιπλανήθηκε α΄πό δω κι από κει και όπως ήταν αμάθητη στον ποδαρόδρομο και στις επίγειες χαρές,πήγε κατάκοπη και ξάπλωσε στον κάμπο δίπλα σε ένα ψηλό και μοναχικό δέντρο...Φωτεινή Φραγκούλη,Οι άγγελοι των κοχυλιών,εκδ.Πατάκη.
... Τρύπες στις ροδέλες από τα καλαμαράκια που έφαγε,τρύπες στην ψίχα του ψωμιού,τρύπες στο στόμιο της αλατιέρας,η τρύπα που άνοιξε ο πατέρας του με το τιρμπουσόν στον φελλό του κρασιού.Τις έβρισκε πολύ βαρετές όλες τις τρύπες.Μέσα στο μυαλό του τριγύριζε μια και μοναδική σκέψη:να μπορέσει να κάνει και αυτός μια τρύπα στο νερό,όπως έκαναν και οι μεγάλοι!Πρέπει να ήταν πολύ σπουδαίο κατόρθωμα....Σάκης Σερέφας,Μια τρύπα στο νερό,εκδ.Μετάιχμιο.
...Κι έφτασε η νύχτα που το φεγγάρι έγινε μια φωτεινή σφαίρα στον ουρανό.ήταν η πρώτη νύχτα του καλοκαιριού και το νυχτολούλουδο είχε τη γιορτή του.Στον ολοφώτεινο πύργο της Πικρής Σοκολάτας έφτασε κι ο τελευταίος καλεσμένος.Κι όταν η πόρτα έκλεισε πίσω του,στη μεγάλη αίθουσα ακούστηκε η γνωστή μελωδία που προετοίμαζε τους καλεσμένους για την εμφάνιση της Πικρής Σοκολάτας...Τασούλα Τσιλιμένη,Το κυνήγι της Πρασινοπασχαλίτσας,εκδ.Διάπλαση.
..."Ποιος Έλληνας κορυφαίος στοχαστής,από αριστοκρατική οικογένεια της Αθήνας,ταξίδεψε στην αρχαία Αίγυπτο και για να καλύψει τα έξοδά του έκανε τον έμπορο;Έφερε και πουλούσε ελιές!"
-Είναι δυνατόν από αριστοκρατική οικογένεια να πουλούσε ελιές; είπε αυτθόρμητα ο Περικλής.
-Κι όμως έτσι έγινε,επέμενε ο δάσκαλος.
Λέγαμε όσους σοφούς γνωρίζαμε,αλλά ο δάσκαλος κουνούσε αρνητικά το κεφάλι....
Ο Πλάτωνας ήταν, κύριε!...
Μπράβο Νάντα!Το βρήκες!είπε ο δάσκαλος...Σοφία Γιαλουράκη,Με δυο Πατρίδες,εκδ.Βιβλιόφωνο.

Η Υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης "Αχ.Καψάλης"
Αρτζανίδου Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου