ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Προτάσεις παιδικών και νεανικών βιβλίων από τη Διεύθυνση Ανατ. Θεσσαλονίκης.



 Τρεις εκπαιδευτικοί που ανήκουν και παράγουν ουσιαστικό έργο στη Διεύθυνση Ανατ. Θεσσαλονίκης, προτείνουν βιβλία για παιδιά και νέους για το καλοκαίρι του 2011.
Οι εκπαιδευτικοί είναι:Κώστα Βάνα, Τερζητάνου Χαρίκλεια, Χατζήνα Φρόσω.

 
 «Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας»
Χρήστος Μπουλώτης.
Εικ:Σταματίου Νίνα Ν.
ΕΛ. Γράμματα.
 Tο πρώτο έργο του συγγραφέα που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, πραγματεύεται τη συγκινητική και γλυκόπικρη ιστορία της αλλόκοτης σχέσης ενός λευκού αλόγου και μιας μοναχικής λεύκας που συνδέθηκαν με πολύ ισχυρούς δεσμούς αγάπης.
 Δυο πλάσματα τόσο διαφορετικά κι αταίριαστα μεταξύ τους, που γνωρίζονται, συνυπάρχουν και γνωρίζουν την αληθινή, την αιώνια αγάπη, παρά τη διαφορετικότητά τους  ή μήπως ακριβώς λόγω αυτής;
 Το θέμα του βιβλίου, όπως το αναδεικνύει η ιδιαίτερη γραφή του συγγραφέα, παραμένει ιδιαίτερα ελκυστικό και δημιουργεί έντονα συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που δεν παύουν να επενδύουν με ιδιαίτερα συναισθήματα την καθημερινότητά τους…

Κώστα Βάνα.



«Πώς να μεγαλώσεις σωστά τους γονείς σου»
Άλεξ Τζ. Πάκερ
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Αθήνα 2011, σελ. 272
Η δυναμική της εφηβείας συχνά ταράζει τις ισορροπίες και την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, με αποτέλεσμα την εμφάνιση συγκρούσεων μεταξύ γονέων και παιδιών. Πώς μπορούν οι έφηβοι να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιέστερου κι ευτυχέστερου οικογενειακού περιβάλλοντος; Πώς μπορούν να εκπαιδεύσουν τους γονείς τους ώστε να τους καταλαβαίνουν, να τους σέβονται, να τους εμπιστεύονται και να τους αποδέχονται γι’ αυτό που είναι; Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο  ποικίλες στρατηγικές, τεχνικές και συμβουλές συνδυασμένες με πολύ γέλιο, για να ανατρέψουν οι έφηβοι την κατάσταση στο σπίτι τους, «μεγαλώνοντας» σωστά τους γονείς τους. Μέσα από τις προτάσεις του βιβλίου, θα οδηγηθούν σε γόνιμους προβληματισμούς και θα αναπτύξουν νέες δυνάμεις, που θα τους βοηθήσουν να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς με την οικογένειά τους και να περπατήσουν όλοι μαζί στο δύσκολο δρόμο της ενηλικίωσης.

Τερζητάνου Χαρίκλεια.


«Το Καπλάνι της βιτρίνας», της Άλκης Ζέη, πολυαγαπημένο και πολυβραβευμένο βιβλίο αποτελεί την πλέον καλοκαιρινή πρόταση ανάγνωσης!
Η γνωστή συγγραφέας Άλκη Ζέη, με αυτό το βιβλίο ουσιαστικά εμφανίστηκε στα Ελληνικά γράμματα το 1963.
Ιστορικό μυθιστόρημα με κατεξοχήν αυτοβιογραφικά στοιχεία – το εμπνεύστηκε από τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων  στη Σάμο – αποτελεί σταθμό στην παιδική μας λογοτεχνία γιατί μυεί για πρώτη φορά τον ανήλικο αναγνώστη στον πολιτικό προβληματισμό. Ιδιαιτέρως επίκαιρο σήμερα που τα παιδιά μας βομβαρδίζονται με συγκεχυμένες έννοιες της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας» αλλά παραμένουν ουσιαστικά αμέτοχα, βουτηγμένα – και καλώς- στην ανεμελιά των παιδικών τους χρόνων.
Το Καπλάνι, ένα σπάνιο αιλουροειδές, μ΄ένα μάτι μαύρο κι ένα γαλάζιο, βαλσαμωμένη «τίγρης» στο σαλόνι του σπιτιού της αφηγήτριας, της μικρής Μέλιας,   συγγραφικό εύρημα για να εξάπτει τη φαντασία της μικρής ή αληθινό;
Καλοκαίρι του 1936, αρχές Αυγούστου…. η Μέλια, η Μυρτώ, ο χαρισματικός αρχαιολάτρης παππούς με τις ιστορίες του, ο ξάδελφός τους ο Νίκος, φοιτητής στην Αθήνα και γεγονότα πάντα μέσα από μια αισιόδοξη παιδική παιχνιδιάρα ματιά!
Το «Καπλάνι» εκδόθηκε πρώτη φορά πριν από 60 σχεδόν χρόνια, έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος. Σήμερα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Φρόσω Χατζήνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου