ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Μέρα Παιδικού βιβλίου και 18+1 μιλούν!

Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας-εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Στις 2 Απριλίου το βιβλίο παγκόσμια ταξιδεύει περνώντας τις πόρτες των εκδοτικών οίκων και μπαίνοντας από πόρτες σπιτιών, σχολείων, βιβλιοθηκών και βιβλιοπωλείων επιζητά  την προσοχή, το ενδιαφέρον, την αγκαλιά, τη μελέτη, το ξεφύλλισμα, την ανάγνωση του.
Και καθώς περνά σύνορα και συστήνεται γίνεται μάρτυρας ιστοριών που εμπεριέχουν μέσα τους χαρά, πόνο, φτώχεια, προσφυγιά, γέλιο, ελπίδα, πίστη και το όνειρο. Και τότε το βιβλίο αποφασίζει να προσγειωθεί και να δοθεί ολοκληρωτικά στα παιδιά και στους μεγάλους γιατί πιστεύει πως η ζωή δε σταματά, αντίθετα μαζί με το βιβλίο αποκτά ενδιαφέρον, δύναμη και μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο...more thinkfree

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου