ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Με την Ειρήνη χέρι χέρι.

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου διαβάστε και υλοποιήστε φιλαναγνωστικές δράσεις με το βιβλίο "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο",Αντ.Παπαθεοδούλου,εκδ.Πατάκης όπως σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών και Μαθητών "Αχιλλέας Καψάλης" την περίοδο 2011-2012.Την προτεινόμενη δράση θα τη βρείτε εδώ είναι η πρώτη από το τέλος.
Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο.
Οι μαθητές/τριες του 88ου Δ.Σ.Θεσσαλονίκης, μαζί με τη δασκάλα τους Σμαρώ Δαραμήλα, διάβασαν το βιβλίο του Μάκη Τσίτα " Γιατί δε μετράς προβατάκια"εκδ.Ψυχογιός και ρώτησαν τον συγγραφέα. Σε λίγες μέρες η συνέντευξη του.

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού "Περίπλους" (1994-2005) και συνεκδότης του περιοδικού "Index" (2006-2011). Σήμερα διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του "Στην πλατεία" και "Η τηλεόραση" παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του μεταφράστηκαν... Συνέχεια εδώ 

Η λέξη της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη «μουρμουρίζω».
Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει; 
Λεπτομέρειες και για τις απαντήσεις Διαβάστε

Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο και Παπαδόπουλος προτείνουν βιβλία ελληνικής παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας για τον Οκτώβριο 2013.Λεπτομέρειες εδώ 
Οι εκδόσεις Πατάκη και Παπαδόπουλος προτείνουν βιβλία ξένης λογοτεχνίας. Λεπτομέρειες εδώΜαθητές και μαθήτριες ρωτούν συγγραφείς απαντούνΛεπτομέρειες εδώ:
Οι μαθητές του 1ου Δ.Σ Πανοράματος με τη δασκάλα τους Μερόπη Ματζαρλή,ρωτούν την αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέα Χρ.Φραγκεσκάκη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου