ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Δον Κιχώτης και χρόνια πολλά!

Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τους Σχολικούς Συμβούλους 7ης Περιφέρειας Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης και 2ης&3ης Περιφέρειες Π.Ε Χαλκιδικής,ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας",την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00 Το πλήρες πρόγραμμα αναρτήθηκε  Λεπτομέρειες εδώ  

Η αγαπημένη συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά,για το μήνα Μάιο/Ιούνιο,συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες με την ιστορία της "Η Τρίτη σελίδα",από Δευτέρα 13/5,στη  στήλη εδώ. 
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
Η Μαριλένα Καββαδά,(marilenakavada@ath.forthnet.gr)
έχει πτυχιακές σπουδές στον Χορό και τον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακές σπουδές στη σχέση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν αφενός στη διαχρονική σχέση της πολιτισμικής ανθρωπολογίας με την εκπαίδευση και αφετέρου στη διαδικασία διαμόρφωσης της πολιτισμικής ταυτότητας. Τέλος, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται πενήντα και πλέον άρθρα για νηπιαγωγούς και περισσότερα από είκοσι βιβλία για παιδιά κι εκπαιδευτικούς, τα περισσότερα εκ των οποίων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.Περισσότερα... 

Η αγαπημένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση,προτείνει από Δευτέρα 13/5/2013, αγαπημένα παιδικά/νεανικά ελληνικά βιβλία,πηγαίνετε εδώ. 
Επίσης αποκαλύπτει πως έγραψε ένα της βιβλίο, 13/5/2013 πηγαίνετε εδώ 
Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει με τον άντρα και τους δυο γιους τους. Έκανε μεταπτυχιακά σε Σπουδές Παράστασης στο Λονδίνο και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρακολούθησε μαθήματα συγγραφής σε Ελλάδα και Αγγλία. Περισσότερα...

Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου»,την Τρίτη 16/4 ολοκληρώθηκε δείτε εδώ όλες τις φιλαναγνωστικές δράσεις. 

Η β΄ομάδα των εκπαιδευτικών της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης»,από Δευτέρα 13/5/2013,παρουσιάζει την πρόταση της που προέκυψε από το βιωματικό φιλαναγνωστικό εργαστήρι ποίησης 1/4/2013, "Δον Κιχώτης" του Κώστα Ουράνη,δείτε εδώ τις δράσεις.

Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Μεταίχμιο προτείνουν για το μήνα Μάιο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από την Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας.Πηγαίνετε εδώ 
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου