ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η Τρίτη σελίδα...

Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τους Σχολικούς Συμβούλους 7ης Περιφέρειας Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης και 2ης&3ης Περιφέρειες Π.Ε Χαλκιδικής,ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας",την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00 Το πλήρες πρόγραμμα αναρτήθηκε  Λεπτομέρειες εδώ  

Η αγαπημένη συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά,για το μήνα Μάιο/Ιούνιο,συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες με την ιστορία της "Η Τρίτη σελίδα",από σήμερα Δευτέρα 13/5,στη  στήλη εδώ. 
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
Η Μαριλένα Καββαδά,(marilenakavada@ath.forthnet.gr)
είναι Νηπιαγωγός,έχει πτυχιακές σπουδές στον Χορό και τον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακές σπουδές στη σχέση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν αφενός στη διαχρονική σχέση της πολιτισμικής ανθρωπολογίας με την εκπαίδευση και αφετέρου στη διαδικασία διαμόρφωσης της πολιτισμικής ταυτότητας. Τέλος, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται πενήντα και πλέον άρθρα για νηπιαγωγούς και περισσότερα από είκοσι βιβλία για παιδιά κι εκπαιδευτικούς, τα περισσότερα εκ των οποίων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.Περισσότερα... 

Η αγαπημένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση,προτείνει για το μήνα Μάιο/Ιούνιο αγαπημένα παιδικά/νεανικά ελληνικά βιβλία,πηγαίνετε εδώ. 
Επίσης αποκαλύπτει πως έγραψε ένα της βιβλίο, 13/5/2013 πηγαίνετε εδώ 
Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει με τον άντρα και τους δυο γιους τους. Έκανε μεταπτυχιακά σε Σπουδές Παράστασης στο Λονδίνο και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρακολούθησε μαθήματα συγγραφής σε Ελλάδα και Αγγλία. Περισσότερα...

Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου»,την Τρίτη 16/4 ολοκληρώθηκε δείτε εδώ όλες τις φιλαναγνωστικές δράσεις. 

Η β΄και η γ΄ομάδα των εκπαιδευτικών της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης»,σήμερα Τρίτη 14/5/2013,παρουσιάζει την πρόταση της που προέκυψε από το βιωματικό φιλαναγνωστικό εργαστήρι ποίησης 1/4/2013, "Δον Κιχώτης" του Κώστα Ουράνη και οι "Λεμονιές"Γ.Ρίτσος,δείτε εδώ τις δράσεις.

Η Λέξη της Δευτέρας σας δίνει ραντεβού για το Σεπτέμβριο 2013

Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Μεταίχμιο προτείνουν για το μήνα Μάιο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ


Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από την Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας.Πηγαίνετε εδώ

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ

 Η βαλίτσα της φιλαναγνωσίας «ταξιδεύει» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας
 Όταν η υπεύθυνη του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα Αρτζανίδου Ελένη, μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να παραλάβουμε από το γραφείο της τη «Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας», δε φανταστήκαμε ποτέ ότι με τη συγκεκριμένη βαλίτσα θα ξεκινούσε πραγματικά το μαγικό μας ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου και της φαντασίας όπου όλα είναι πιθανά….
  Τα δύο τμήματα του Α΄1 και Α΄2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας, ασχοληθήκαμε στα πλαίσια του «προγράμματος Φιλαναγνωσίας», που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε, με την ανάγνωση και την βαθύτερη επεξεργασία των λογοτεχνικών βιβλίων: «Δέντρο από αγάπη» (Τ. Τσιλιμένη) , «Το δώρο» (MagaliBonnioi ) και «Ιστορίες από το περιβόλι των τεσσάρων εποχών» (Φίλιππος Μανδηλαράς). Ήταν πολύ όμορφη έκπληξη στ’ αλήθεια, για τα παιδάκια μας η χρωματιστή βαλίτσα της φιλαναγνωσίας. Και τότε άρχισαν οι εικασίες: «Να έχει μέσα ένα θησαυρό;», «Να έχει αγαπημένα αντικείμενα, που κάποιος άγνωστος θέλησε να τα κρατήσει για πάντα;», «Να έχει φωτογραφίες από ταξίδια μακρινά;» … Και τι χαρά όταν η βαλίτσα αποκάλυψε τα μυστικά της! Άγγιζαν τα εξώφυλλα, προσπαθούσαν να τα διαβάσουν, ήθελαν όλοι να τα κρατήσουν στα χέρια τους!
 Μόνα τους ξεχώρισαν τα τρία βιβλία που αποφασίσαμε να «ζωντανέψουμε» μαζί. Και οι προσδοκίες τους, δικαιώθηκαν. Απόδειξη ,το ότι περίμεναν με αγωνία τις ώρες που αφιερώναμε για αυτά!
 Ήταν πραγματικά μαγικό να ταξιδέψουμε, με καράβι μας τα όμορφα αυτά βιβλία της «χρωματιστής βαλίτσας», σε κόσμους φανταστικούς, όπου όλα μπορούν να συμβούν και όλα είναι δυνατά!!! Το ταξίδι μας ελπίζουμε να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά !!!
Οι δασκάλες των τάξεων
Παπανικολάου Διονυσία
Χατζηβασιλείου Τριανταφυλλιά



Για το βιβλίο που κέρδισαν από τη«Λέξη της Δευτέρας», του μήνα Μάρτιος 2013, «Με δυό πατρίδες»,Σοφία Γιαλουράκη,εκδ.Βιβλιόφωνο,διάβασαν οι μαθητές και μαθήτριες Στ΄του 3ου Θέρμης και μας έγραψαν σχόλια


Μελίνα
Η Νάντα είναι ένα καλό κοριτσάκι που έχει πολύ υπομονή κι αυτό μου αρέσει. Το βιβλίο είναι πολύ πετυχημένο κατά τη γνώμη μου. Μαθαίνουμε τόσα πολλά για την αρχαία Αίγυπτο κι αυτό μου αρέσει επίσης. Πάντα θέλω να διαβάζουμε κι άλλο κι άλλο. Ο Περικλής είναι ‘ανταγωνιστής’ της Νάντας και αδιαφορεί για αυτήν. Όμως μετά την αρρώστια του αρχίζει να ενδιαφέρεται κι αυτό είναι ωραίο. Το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονώ για το τέλος του.Λεπτομέρειες


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου