ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στη δύση του Απρίλη,μια ανατολή χαράζει!


                                                           Το ηρωικό αυγό
 Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αυγό μέσα σε μια τεράστια κουζίνα και τον λέγανε Μελάτο. Όλα τα αυγά τον φοβόντουσαν γιατί ήταν συνέχεια κακό με τα άλλα αυγά και τους χτυπούσε.
Μια μέρα όμως ήρθαν κακά νέα στα αυτιά των αυγών.
Ένα αυγό ταραγμένο λέει στα υπόλοιπα αυγά:
-Παιδιά τρέξτε. Η κυρία θα μας κάνει ομελέτα.
-Τι έκανε λέει; είπε ένα άλλο αυγό.
-Καλά άκουσες θα μας βράσει! είπε.




Ξαφνικά μπήκε η κυρία μέσα και άρπαξε μερικά αυγά, 
άνοιξε το γκριλ, πήρε το τηγάνι και χωρίς να το καταλάβει της έπεσαν 
τ’ αυγά.Τότε εκείνα κρύφτηκαν κάτω από το τραπέζι.







-Λοιπόν παιδιά εγώ δεν αντέχω άλλο. Θα πάω εγώ μέσα στο τσουκάλι και ας βράσω! είπε ηρωικά ο Μελάτος.
-Τι!είσαι τρελός, λένε όλα τα αυγά.
-Μπορεί εσείς να φοβάστε, αλλά εγώ θα πάω. Κανείς δεν θα με εμποδίσει, είπε θυμωμένα και τότε βούτηξε μέσα στο καλάθι και έβρασε.Τα άλλα αυγά ποτέ δεν τον ξαναφοβήθηκαν και του έφτιαξαν ένα μεγάλο αυγοάγαλμα για να μην τον ξεχάσουν ποτέ.

Αλέξανδρος Κουρμανόπουλος,Δ1, 7ο Δ.Σ Καλαμαριάς.
Δείτε εδώ όλες τις φιλαναγνωστικές δράσεις. 


*Η ιστορία προέκυψε από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας "Πάμε Τελλόγλειο με τη  Δ/νση Π.Ε Αντατ.Θεσ/νίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες,να δράσουμε,να δημιουργήσουμε ιστορίες και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του Μουσείου" την Τρίτη 16/4/2013 με αφορμή το βιβλίο «Το αυγό που μισούσε το κόκκινο ΧΡΏΜΑ», Χρ.Καραϊσκου,Διάπλαση, με τη μέθοδο δημιουργικής γραφής, που προτείνει η Έλενα Αρτζανίδου από το 2011.
Με τις ίδιες εικόνες γράφτηκαν 23 διαφορετικές ιστορίες από ισάριθμους μαθητές/μαθήτριες του 7ου Δ.Σ Καλαμαριάς και πολλές περισσότερες το 2012 από μαθητές Α΄και Β΄τάξεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα που τότε υλοποιούνταν στο χώρο φιλαναγνωσίας της Δ/νσης Π.Ε Ανατ.Θεσ/νίκης .
Η ιστορία δεν διορθώθηκε ούτε από το μαθητή, ο χρόνος διόρθωσης όλων των ιστοριών θα δινόταν στην τάξη, αλλά ούτε και από εμάς έγινε κάποια παρέμβαση.

Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τους Σχολικούς Συμβούλους 7ης Περιφέρειας Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης και 2ης&3ης Περιφέρειες Π.Ε Χαλκιδικής,ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας",την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00 Το πλήρες πρόγραμμα αναρτήθηκε  Λεπτομέρειες εδώ 

Η Λέξη της Δευτέρας 22 Απριλίου
Τι σημαίνει η λέξη "ολοπόρφυρες".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Οι απαντήσεις πηγαίνετε εδώ 
Το βιβλίο του μήνα,Απριλίος 2013,"Όταν ο Καστανούλης έγινε αστεράκι" Ε.Δασκαλάκη,Ψυχογιός, με τις περισσότερες απαντήσεις πηγαίνει στο 54ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου