ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τα όμορφα πράγματα, όμορφα τελειώνουν...

Θ.Παπαγιάννης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ
Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας",την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00 Λεπτομέρειες εδώ
Τρίτη 16/4/2013 Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ
φιλαναγνωσία και έργο του Θ.Παπαγιάννη


Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», σήμερα Τρίτη 16/4 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με το βιβλίο "Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα",της Χρ.Καραίσκου,Διάπλαση δείτε εδώ όλες τις φιλαναγνωστικές δράσεις. 
 Η α΄ομάδα των εκπαιδευτικών της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης»,παρουσιάζει την πρόταση της που προέκυψε από το βιωματικό φιλαναγνωστικό εργαστήρι ποίησης1/4/2013, "Η Μάγια" του Οδυσσέα Ελύτη,δείτε εδώ τις δράσεις
H Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών "Αχ.Καψάλης" τη Δευτέρα 15/4/2013 ολοκλήρωσε και τον β΄κύκλο φιλαναγνωστικών βιωματικών εργαστηρίων συμπληρώνοντας 14 ώρες συνεργασίας.Οι δικές τους δράσεις θα αναρτηθούν τον Μάιο στο blog μας.Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την υπέροχη συνεργασία τους,το ενδιαφέρον τους, αλλά και για την εφαρμογή συστηματικών φιλαναγνωστικών δράσεων στα σχολεία τους!

Ο αγαπημένος σε όλους μας συγγραφέας,ο παραμυθάς μας Νίκος Πιλάβιος, με τη μοναδική του ιστορία "Η μάχη των χαρταετών",  συνομιλεί για ένα μήνα με τους μαθητές στη  στήλη εδώ. 
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος τα έκανε παίζοντας στο πρώτο παιδικό θέατρο που ιδρύθηκε το 1951, όπως και στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο. Το 1966, ύστερα από σπουδές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη ROYAL ACADEMY OF DRAMATIC ARTS στο Λονδίνο.Έγραψε... 

Η Κατερίνα Τζαβάρα από 1 Απρίλιου 2013,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,1Απριλίου πηγαίνετε εδώ.
Επίσης αποκαλύπτει πως έγραψε ένα της βιβλίο,1 Απριλίου πηγαίνετε εδώ
Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο "ΑΝΑΤΟΛΙΑ" όπου υπήρξε...
 
Η λέξη της Δευτέρας 15 Απριλίου 2013 
Τι σημαίνει η λέξη "πιρουέτα".

  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε εδώ  
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Απρίλιο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ

Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από την Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας. Πηγαίνετε εδώ 


Οι εκδόσεις Πατάκη,Παπαδόπουλος,προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ



Σχόλιο από το 44ο Δημ.Σχ.Θεσσαλονίκης ύστερα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα:
«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης…
Κυρία Αρτζανίδου,
την Παρασκευή 29 Μαρτίου επισκεφθήκαμε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. Εγώ δεν είχα πάει ποτέ στη ζωή μου και ήθελα πολύ να πάω. Όταν φτάσαμε στην είσοδο μας υποδέχθηκε η κυρία Τσαγκάλια.  Σύντομα μας οδήγησε σε μια αίθουσα του Τελλόγλειου για να μας διαβάσει, ένα βιβλίο, η κυρία Αρτζανίδου Ελένη . Ήταν το βιβλίο "Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους". Όταν το ολοκλήρωσε μας περίμενε μια έκπληξη! Η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου -κυρία Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη- ήταν εκεί!  Την ρωτήσαμε αρκετά πράγματα όπως: γιατί αποφάσισε να γράψει για τη βία στα σχολεία κ.ά. Στη συνέχεια η κυρία Τσαγκάλια μας οδήγησε κάτω στην έκθεση του Ιδρύματος όπου μας περίμενε μια νέα έκπληξηΕίδαμε δύο έργα πάνω σε πινακίδες  που τις είχε ζωγραφίσει ο Νικόλαος Παραλής. Μου άρεσε πολύ, επειδή ήταν περίεργο αλλά και ενδιαφέρον να βλέπεις ζωγραφική πάνω σε πινακίδα και όχι σε καμβά!

Θέμης, μαθητής Στ'  τάξης

Ευχαριστούμε την κυρία Αρτζανίδου που “ζωντάνεψε” το βιβλίο.
Ευχαριστούμε την κυρία Τσιαμπαλή που δέχτηκε να απαντήσει τόσες ερωτήσεις και φυσικά για
το υπέροχο βιβλίο της.

Με εκτίμηση,   


Οι μαθητές/μαθήτριες του 44ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου