ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η Μάγια...!

Εικόνα του Β.Ελευθερίου,
από το βιβλίο"το μισό του ουρανού"
 Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας",την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00 Λεπτομέρειες εδώ

Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», αύριο Τρίτη 16/4 ολοκληρώνει το πρόγραμμα με το βιβλίο "Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα"της Χρ.Καραίσκου,Διάπλαση δείτε εδώ όλες τις άλλες φιλαναγνωστικές δράσεις. 

Η α΄ομάδα των εκπαιδευτικών της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης»,παρουσιάζει την πρόταση της που προέκυψε από το βιωματικό φιλαναγνωστικό εργαστήρι ποίησης1/4/2013,
"Η Μάγια" του Οδυσσέα Ελύτη,δείτε εδώ τις δράσεις.


Ο αγαπημένος σε όλους μας συγγραφέας,ο παραμυθάς μας Νίκος Πιλάβιος, με τη μοναδική του ιστορία "Η μάχη των χαρταετών",  συνομιλεί για ένα μήνα με τους μαθητές στη  στήλη εδώ. 
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος τα έκανε παίζοντας στο πρώτο παιδικό θέατρο που ιδρύθηκε το 1951, όπως και στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο. Το 1966, ύστερα από σπουδές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη ROYAL ACADEMY OF DRAMATIC ARTS στο Λονδίνο.Έγραψε...

Η Κατερίνα Τζαβάρα από 1 Απρίλιου 2013,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,1Απριλίου πηγαίνετε εδώ.

Επίσης αποκαλύπτει πως έγραψε ένα της βιβλίο,1 Απριλίου πηγαίνετε εδώ
Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο "ΑΝΑΤΟΛΙΑ" όπου υπήρξε...






Η λέξη της Δευτέρας 15 Απριλίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη "πιρουέτα".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε εδώ  
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Απρίλιο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ


Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από την Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας. Πηγαίνετε εδώ 

Οι εκδόσεις Πατάκη,Παπαδόπουλος,προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ

Σχόλιο μαθήτριας Β΄τάξης του 2ου Δημ.Σχ.Θέρμης
"Η φιλαναγνωσία κέρδισε κι εμένα,είμαι μια μικρούλα μαθήτρια της Β΄τάξης"
Σχόλιο για τη Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας
2ο Νηπιαγωγείο Πανοράματος
Η βαλίτσα ήταν μαγική και όλα τα βιβλία καταπληκτικά.Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν,διασκέδασαν και έμαθαν πολλά. Το μόνο παράπονό τους ήθελαν να την κρατήσουν περισσότερο.
Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας
Οι Νηπιαγωγοί: Πασχάλη Κίτσα και Μακρή Έλενα.
Σχόλιο της Ε΄τάξης 81ου Δημ.Σχολείου για το πρόγραμμα στο Τελλόγλειο. 
Περιμέναμε πώς και πώς τη μέρα της επίσκεψής μας στο Τελλόγλειο. Εκεί, μας υποδέχτηκε με
αγάπη η κυρία Αρτζανίδου. Αφήσαμε τα μπουφάν μας και ξεκίνησε το ταξίδι μας σε έναν κόσμο
διαφορετικό, στον κόσμο της ποίησης. Μάθαμε πως η ποίηση μπορεί να εκφραστεί μέσα από
το χορό και τη μουσική.
«Μια κοπέλα από τη Σάμο» του Γ. Σεφέρη ζωντάνεψε με πολλούς τρόπους.
Το ταξίδι μας συνεχίστηκε στον κόσμο της ζωγραφικής. Γνωρίσαμε τη μαγεία της αφηρημένης τέχνης και είδαμε έναν ολόκληρο τοίχο ζωγραφισμένο!
Αποχαιρετήσαμε την κα Αρτζανίδου και το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας κρατώντας τις όμορφες
στιγμές. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου