ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Η Πόλις"Είπες...Κ.Π.Καβάφης

Σχέδιο του Δημ.Κατσούδα,
για το "Καλοκαίρι στο κεφάλι"


Η βραβευμένη συγγραφέας, Φωτεινή Φραγκούλη,από Παρασκευή 1/2/2013 με την ιστορία της,"Καλοκαίρι στο κεφάλι",συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πρωτότυπη μας στήλη: 
"Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 
Η Φωτεινή Φραγκούλη,γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόλυβο της Μυτιλήνης. Σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά. Εργάζεται στην Αθήνα ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Έργα της: "Το χωραφάκι της αγάπης", Γνώση, 1990, "Η Κυράνη του δάσους", Αλεξάνδρεια, 1993, "Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της", Αλεξάνδρεια, 1995, "Το μισό πιθάρι", Ελληνικά Γράμματα, 2000, "Το ταίρι της αταίριαστης", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Οι άγγελοι των κοχυλιών", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Το τραγούδι της Περσεφόνης", Ελληνικά Γράμματα, 2005, "Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες", Ελληνικά Γράμματα, 2008 (βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου περιοδικού "Διαβάζω", 2009 και Κρατικό Βραβείο 2009)., "Κατ-γατ-καραγάτ", Εκδόσεις Πατάκη, 2011.

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ της Στ2 τάξης ΤΟΥ 23ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ) : 
Το τελευταίο ποίημα από τα βραβεία του 23ου Δ. Σχολείου που ανήκει στην Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσ/νίκης.
Συγχαρητήρια!
 Γ) Βραβείο κοινωνικής ευαισθησίας
Ο κουμπαράς 
Έχω μέσα στην καρδιά μου
έναν κουμπαρά.
Τον γεμίζω, τον αδειάζω 
και είμαι όλο χαρά. 
Με αγάπη τον γεμίζω
κι έχω έναν σκοπό,
την αγάπη να δωρίζω 
σε γονιό και αδελφό. 
Σαν γεμίσει, τον αδειάζω
και αρχίζω απ'την αρχή. 
Την αγάπη μου μοιράζω, 
σε όλη ετούτη εδώ τη γη. 
Ν' αγαπάμε τους ανθρώπους   
φίλους μας και συγγενείς,
να μοιράζουμε αγάπη  
σ΄άπορους και δυστυχείς. 
Της αγάπης θα  'μαι πάντα
φίλος της πιστός, 
την αγάπη μη ξεχνάμε
όπου δίδαξε ο Χριστός.   
Ψευδ.:Τρικ Τρικοπικαρίδης Όνομα: Σίσκος Πέτρος Στ2
 
Η λέξη της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη "Λεγεωνάριοι",Δείτε τις απαντήσεις.

    Μέχρι τέλη του μήνα διαβάστε από τον Αν.Παπαθεοδούλου,την ανατρεπτική του ιστορία "Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια "και συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πρωτότυπη μας στήλη,πηγαίνετε "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
     
    Πηγαίνετε στη "Φόρμα δήλωσης συμμετοχής για τα Δημοτ.Σχολεία"και διαβάστε τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα 
    "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ποίηση και ιστορίες,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα Τέχνης του Μουσείου".
    Επίσης πηγαίνετε στη "Φόρμα δήλωσης γαι τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών "Αχ.Καψάλης",για να δέιτε τα επιπλέον τέσσερα άτομα,σύνολο 17 μέλη στη Λέσχη Ανάγνωσης για το β΄κύκλο φιλαναγνωστικού εργαστηρίου.

    Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος προτείνουν για το μήνα Ιανουάριο 2013 βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε". Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένηνεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

    "Έτος Κ.Π. Καβάφη» έχει ανακηρυχθεί το 2013 από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή". 
                 https://www.youtube.com/watch?v=JZ4Frb2YXmE
                Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη διαβάζει Κ.Π.Καβάφη.

    Σχόλιο από τη συμμετοχή της Ε΄τάξης του 81ο Δ.Σ.Θεσσαλονίκης στη στήλη "Η λέξη της Δευτέρας"
    "Ένας μήνας μπαίνει, ένας μήνας βγαίνει''Αγγ.Βαρελά,Ψυχογιός.
    Όταν μάθαμε, εμείς τα παιδιά της πέμπτης τάξης του 81ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης, πώς κερδίσαμε στη ''Λέξη της Δευτέρας'' το βιβλίο  της Αγγελικής Βαρελά χαρήκαμε πάρα πολύ.Ξεκινήσαμε αμέσως να το διαβάζουμε με ευχαρίστηση και ανυπομονησία. Από την πρώτη σελίδα μας τράβηξε την προσοχή το χιούμορ, οι όμορφες λέξεις και η εικονογράφηση του βιβλίου.Μέσα από τις σελίδες του ταξιδέψαμε στο χρόνο και γνωρίσαμε έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας, με τρόπο ευχάριστο και καθόλου βαρετό.  Οι λέξεις του βιβλίου ζωντάνεψαν στο μυαλό μας όμορφες, πολύχρωμες εικόνες. Είδαμε τους μήνες  με διαφορετικό μάτι, ολοζώντανους και παραπονιάρηδες.Προσπαθούσαμε να το διαβάσουμε, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να μάθουμε τι θα έλεγε παρακάτω.Αλφαβήτα και μήνες, σας αγαπήσαμε πολύ.  

    Ε΄τάξη του 81 Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
    Δείτε και μπορεί να σας χρειάζεται στο εκπαιδευτικό σας έργο
    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης    E-Book GR

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου