ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

¨Ήλιος και καρπούζι,βασιλικός και θάλασσα",λέξεις της Φ.Φραγκούλης.

Σχέδιο του Δημ.Κατσούδα,
για το "Καλοκαίρι στο κεφάλι"

Η βραβευμένη συγγραφέας, Φωτεινή Φραγκούλη,από Παρασκευή 1/2/2013 με την ιστορία της,"Καλοκαίρι στο κεφάλι",συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πρωτότυπη μας στήλη: 
"Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 
Η Φωτεινή Φραγκούλη,γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόλυβο της Μυτιλήνης. Σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά. Εργάζεται στην Αθήνα ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Έργα της: "Το χωραφάκι της αγάπης", Γνώση, 1990, "Η Κυράνη του δάσους", Αλεξάνδρεια, 1993, "Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της", Αλεξάνδρεια, 1995, "Το μισό πιθάρι", Ελληνικά Γράμματα, 2000, "Το ταίρι της αταίριαστης", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Οι άγγελοι των κοχυλιών", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Το τραγούδι της Περσεφόνης", Ελληνικά Γράμματα, 2005, "Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες", Ελληνικά Γράμματα, 2008 (βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου περιοδικού "Διαβάζω", 2009 και Κρατικό Βραβείο 2009)., "Κατ-γατ-καραγάτ", Εκδόσεις Πατάκη, 2011.
Η λέξη της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη "τηλεσκόπιο".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;
  1. Ο πρίγκιπας του πλανήτη Βίκτωρ,Βεατρίκη Σαίας-Μαγρίζου,Διάπλαση,
  2. Τα δυο σπίτια της Έλλης,Λίζα Βαρβόγλη-Κασκαβέλη,Παπαδόπουλος.
Ο αγαπημένος συγγραφέας,Κώστας Πούλος,
1/2/2013 θα προτείνει για το μήνα Φεβρουάριο βιβλία που αγαπά,
ενώ θα μοιραστεί μαζί μας και την ιστορία γραφής της ενός από τα βιβλία του.

Μέχρι τέλη του μήνα διαβάστε από τον Αν.Παπαθεοδούλου,την ανατρεπτική του ιστορία "Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια "και συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πρωτότυπη μας στήλη,πηγαίνετε "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος προτείνουν για το μήνα Ιανουάριο 2013 βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε". Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

"Έτος Κ.Π. Καβάφη» έχει ανακηρυχθεί το 2013 από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή".
               http://www.youtube.com/watch?v=1aFTuH1lwjM
                      Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη-Ιθάκη                                  
                 
Δείτε και μπορεί να σας χρειάζεται στο εκπαιδευτικό σας έργο
1.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
2.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου