ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

"Ένας ασήμαντος δρόμος" και ένα "Σαν το γατί",μας επισκέπτονται!



 O αγαπημένος συγγραφέας, Σάκης Σερέφας, σε λίγες μέρες, μέσα από τη στήλη «ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά», με την ιστορία του «Ένα ασήμαντος δρόμος».
Ο Σάκης Σερέφας γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει τη ζωή του. Έχει εκδώσει 47 βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτες για πόλεις, για τόπους και για ποιητές, μεταφράσεις και ανθολογίες. Έγραψε 12 θεατρικά έργα τα οποία έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας, στο Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν", στην Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης", στο Tristan Bates Theatre (Λονδίνο, σε αγγλική μετάφραση) και αλλού. Το θεατρικό έργο του "Μαμ" τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου "Κάρολος Κουν 2007", της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών. Το θεατρικό έργο του "Αποστολή στον πλανήτη Γη" τιμήθηκε με το Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού για το 2007. Το θεατρικό έργο του "Θα σε πάρει ο δρόμος" περιλαμβάνεται στον κατάλογο "Τα 120 καλύτερα σύγχρονα ευρωπαϊκά θεατρικά έργα" της European Theatre Convention (ETC). Έγραψε το σενάριο για την ταινία "Ρουλεμάν" (μεγάλου μήκους, σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος, 2004), η οποία προβλήθηκε στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (2005) καθώς και στο film-market του Φεστιβάλ Καννών (2005). Γράφει για παιδιά ενώ το βιβλίο του "Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου" τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά, 2008.

 Σαν το γατί
Η αγκαλιά της νόνας της
μοναδική της έγνοια,
φωλιά της και παιχνίδι της,
κούνια μαλαματένια.

Στα γόνατά της κάθεται
σαν το γατί με χάρη
και στου πλεχτού της μπλέκεται
το στρογγυλό κουβάρι
Τα ηλιοτρόπια,Νίκος Κανάκης,Πατάκης

 Ο Νίκος Κανάκης γεννήθηκε το 1927 στα Τσιτάλια Κυνουρίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός. Στο συγγραφικό του έργο ασχολείται με το παιδικό βιβλίο.
Έπαινος του Κύκλο Παιδικού Βιβλίου (1998) για το έργο του "Ο λόφος με τους κορυδαλλούς".Έργα του:Τ΄ άσπρα παπούτσια. Αθήνα, Πατάκη, 1999. Σελ.: 85.
Τα ηλιοτρόπια. Αθήνα, Πατάκη, 1998. Σελ.: 122. Ο λόφος με τους κορυδαλλούς. Αθήνα, Πατάκη, 1997. Σελ.: 132.

"Θέματα και Βιβλία" Β΄μέρος 1985
Οι φιλαναγνωστικές δράσεις όπως παρουσιάστηκαν, στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών «Αχ.Καψάλης»,7/11/2012 και 30/10 στη Στ΄τάξη, του 1ου Δ.Σ Πανοράματος,στα πλαίσια του προγράμματος:
«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου».Το πρόγραμμα των μαθητών υλοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ."Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναναγνωσίας 2012-2013"


Καινούργια στήλη!!! 
Πηγαίνετε στη στήλη: "Οι μαθητές προτείνουν παιδικά βιβλία που διάβασαν".
Οι εκδόσεις,Πατάκη,Ψυχογιός,Διάπλαση,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος
Βιβλιόφωνο, προτείνουν ελληνική παιδική και νεανική λογοτεχνία: 

Πηγαίνετε "Οι εκδότες προτείνουν 2012-2013
Οι εκδόσεις Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος προτείνουν βιβλία ξένης λογοτεχνίας. 

Διαβάστε τα σχόλια για το πρόγραμμα "Πάμε Τελλόγλειο με φιλαναγνωστικές δράσεις", κάτω στα σχόλια σελίδας 
1ο Δ.Σ Πανοράματος
Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας ήταν υπέροχη. Μ’ άρεσαν τα διάφορα σχέδια που είδαμε, το βιβλίο που διαβάσαμε και τις υπέροχες επεξηγήσεις για το κάθε σκίτσο και το μύθο που κουβαλούσαν ο καθένας, αυτή η επίσκεψη έγινε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα...


88ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης

 ... σήμερα τελειώσαμε την ανάγνωση όλου του βιβλίου "Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού" της Γιώτας Φώτου που το είχαμε ξεκινήσει μαζί στο Τελλόγλειο. Πραγματικά ενθουσιαστήκαμε με τις περιπέτειες της Βασιλικής μέχρι να βρει το Β που έχασε. Για μια ακόμα φορά εμείς και η δασκάλα μας σας ευχαριστούμε για το πρόγραμμα που...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου