ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Καλό μήνα! με τη συγγραφέα, Ράνια Μπουμπουρή, να προτείνει αγαπημένα της βιβλία, αλλά και οι μαθητές και μαθήτριες Ανατ.Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά προτείνουν παιδικά ελληνικά βιβλία!

Η αγαπημένη συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή προτείνει αγαπημένα της βιβλία.
Πηγαίνετε στη στήλη "Οι συγγραφείς προτείνουν"
και γράφει την ιστορία του πιο πρόσφατου βιβλίου της πως το εμπνεύστηκε.
Πηγαίνετε στηη στήλη "Ένα  βιβλίο μια ιστορία"
  Η Ράνια Μπουμπουρή είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Είναι λάτρις της παιδικής λογοτεχνίας, μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Παραλία για λύκους» (Εκδόσεις Βιβλιόφωνο), «Ο φάλτσος νάνος» (Εκδόσεις Μεταίχμιο), «Κοιμήσου μαζί μου, μαμά» (Εκδόσεις Ψυχογιός), «Στο γιογιό με τη γιαγιά» (Εκδόσεις Ψυχογιός), «Το αετόπουλο που ντρεπόταν να φορέσει γυαλιά» (Εκδόσεις Βιβλιόφωνο), «Πουθενά χωρίς την κούκλα μου» (Εκδόσεις Ψυχογιός), «Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει» (Εκδόσεις Ψυχογιός), «Πιπίλα μου γλυκιά» (Εκδόσεις Ψυχογιός) και «Η ομορφότερη λαμπάδα του κόσμου» (Εκδόσεις Ψυχογιός). Πρόκειται να εκδοθούν τα βιβλία της:  «Η μάχη της Οδοντόβουρτσας» (Εκδόσεις Ψυχογιός), «Στο αυτοκίνητο δε σε αγαπώ» (Εκδόσεις Ψυχογιός) και «Μια τρελή, τρελή Αλφαβήτα» (Εκδόσεις Βιβλιόφωνο). 

Καινούργια στήλη!!! 
Πηγαίνετε στη στήλη: "Οι μαθητές προτείνουν παιδικά βιβλία που διάβασαν".

Οι μαθητές και μαθήτριες Ανατ.Θεσσαλονίκης προτείνουν βιβλία για το Νοέμβριο 2012.
«Βιβλία που διάβασαν μέσα από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας».Οι εκδόσεις,Πατάκη,Ψυχογιός,Διάπλαση,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν ελληνική παιδική και νεανική λογοτεχνία: 
Πηγαίνετε "Οι εκδότες προτείνουν 2012-2013
Οι εκδόσεις Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος προτείνουν ξένη λογοτεχνία:Πηγαίνετε "Οι εκδότες προτείνουν ξένη λογοτεχνία 2012-2013

Το ποίημα της Πέμπτης
 Για...ψύλλους
Ένα  καράβι φάνηκε
και στο λιμάνι μπαίνει.
Ποιος ξέρει πούθε να'ρχεται
και τι καλά μας φέρνει...
Ποιος να 'ναι ο καπετάνιος του
και πόσα τα ναυτάκια;
Πόσα δουλεύουν στα κουπιά
και πόσα στα πανάκια;
Κι ένα ναυτάκι φώναξε 
μ'ένα τρανό κοχύλι.
-Σας φέρνουμ'ένα βότανο
να μην σας τρών' οι ψύλλοι...
Σοφία Ι.Φίλντιση,Ποιήματα για παιδιά,εκδ.Πατάκη
Η Σοφία Φίλντιση γεννήθηκε το 1937 στο χωριουδάκι Βανάδα της ορεινής Τριφυλίας. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο της Αθήνας με υποτροφία. Πάνω από τριάντα βιβλία η σοδειά της, το μεγαλύτερο όμως μέρος της δουλειάς της απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Υπήρξε δημοτική σύμβουλος της πόλης όπου ζούσε -Καλαμάτα- και αντιπρόεδρος του θεάτρου της. 
Είχε αρθρογραφήσει στην τοπική εφημερίδα "ΜΑΧΗ" και στο περιοδικό "ΦΛΑΣ" της Μεσσηνίας. Ίδρυσε και διηύθυνε το Ρ/Σ "ΑΝΤΙΡΑΔΙΟ". Έντονη ήταν η παρουσία και η δραστηριότητά της στα πολιτικά πράγματα της πόλης της. Η Σοφία Φίλντιση πέθανε σε ηλικία 74 ετών τον Απρίλιο του 2011.
Και ένα σπουδαίο ντοκουμέντο της ΕΡΤ με τη Σοφία Φίλντιση και άλλους συγγραφείς..
Ευχαριστούμε την κ.Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου. 

Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,η αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας, Κατερίνα Μουρίκη,με τη νοσταλγική της ιστορία "Αναμνήσεις" συνομιλεί με τα παιδιά στη στήλη:«Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο."H Λέξη της Δευτέρας" για το μήνα Οκτώβριο έχει νικητή το 54ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης, με τις περισσότερες σωστές απαντήσειςο βιβλίο δώρο του μήνα είναι:"Ο Χρυσάνεμος",Αγαθή Δημητρούκα,εκδόσεις Πατάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου