ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η βράβευση της αγαπημένης Άλκης Ζέης, από τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών "Αχιλλέας Καψάλης"


Aγαπητοί φίλοι χθες το απόγευμα 27/4/2012, η Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών «Αχιλλέας Καψάλης»,η Δ/νση Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης,το ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ  και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν την αγαπημένη συγγραφέα Άλκη Ζέη, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ.
Αφορμή η βράβευση του σπουδαίου και διαχρονικού έργου της κ.Άλκης Ζέης, από τους εκπαιδευτικούς Π.Ε της Αν.Θεσσαλονίκης.
Η μεγάλη αίθουσα γέμισε από εκπαιδευτικούς, φοιτήτριες αλλά και μικρά παιδιά. Όλοι είχαν τη χαρά να ακούσουν  από τους ομιλητές και κάτι διαφορετικό για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς. Ο κάθε ομιλητής/ομιλήτρια με τον τρόπο του φώτισε και μια άλλη πλευρά της κ.Άλκης Ζέης. Σύντομος αλλά ουσιαστικός ο χαιρετισμός από την Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής κ.Δήμητρας Κογκίδου. Συγκινητικός και όλο αγάπη προς το τιμώμενο πρόσωπο ο λόγος του Δ/ντή Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης κ.Μιχάλη Καλογραία, ενώ η προσέγγιση και η παρουσίαση του έργου της Άλκης Ζέης από τον Καθηγητή κ.Αντρέα Καρακίτσιου «Γρατζούνισε», τη συγγραφέα, όπως η ίδια αργότερα του αποκάλυψε.
Στη συνέχεια προβλήθηκαν τρία video που ετοίμασαν για την κ.Άλκη Ζέη τα παιδιά από το 2ο Δ.Σ Πυλαίας, 25ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης και το 67ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης και καταχειροκροτήθηκαν θερμά από όλους και τη συγγραφέα που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φανερή συγκίνηση τα παρακολούθησε.
Η βραδιά έφτασε στο τέλος με τη βράβευση της κ.Άλκης Ζέης από τον καθηγητή Αχιλλέα Καψάλη που η Λέσχη Ανάγνωσης φέρει το όνομά του.
Αμέσως μετά η αγαπημένη όλων πήρε το λόγο και απάντησε στα ερωτήματα του κοινού.
Κάποιες από τις απαντήσεις της τις μοιραζόμαστε:
«Αγαπώ τους δασκάλους γιατί αν δεν ήταν αυτοί ποιος θα διάβαζε τα βιβλία μας!
Δε λέω ποτέ τι γράφω αν δεν το τελειώσω, σε κανέναν ούτε στον εκδότη μου.
Τα κείμενα μου όταν ζούσε ο άντρας μου ήταν ο μόνος που του τα εμπιστευόμουνα και ήταν αυστηρός κριτής. Τώρα τα διαβάζουν ο γιος και η κόρη μου που δεν είναι τόσο όσο ήταν ο σύζυγός μου».
Ευχαριστούμε την κ.Άλκη Ζέη που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και ήταν κοντά μας, αλλά και όλους τους Εκπαιδευτικούς και τους αναγνώστες της συγγραφέως που θέλησαν να είναι κοντά της σε αυτή τη σπουδαία στιγμή. 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη και τρυφερή εκδήλωση. Συγχαρητήρια για την ιδέα, την οργάνωση και την υλοποίηση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης. Μακάρι στο μέλλον να έρχονται κοντά μας πολλοί από τους αξιόλογους Έλληνες λογοτέχνες και να βρίσκουμε τρόπους προσέγγισης του έργου τους, όπως του αξίζει, στα σχολεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή