ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός Συγγραφής για Εκπαιδευτικούς από εκδόσεις Πατάκη-Διαγωνισμός για κόμικ στριπ από εκδόσεις Ψυχογιός-Μαραθώνιος Ανάγνωσης Μαθητών από εκδόσεις Μεταίχμιο

 











Διαγωνισμός Συγγραφής για Εκπαιδευτικούς,Πατάκης.
Ο Δαμιανός, ο ήρωας του Μάνου Κοντολέων που έγινε διάσημος γράφοντας το βιβλίο Ο αδελφός της Ασπασίας και Ο αδελφός της Ασπασίας 2 – Μεγάλο Βραβείο, μεγάλοι μπελάδες, μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις συμβουλές του και να γίνουμε κι εμείς φτασμένοι συγγραφείς.
Αν θέλετε λοιπόν να είστε κι εσείς ένας από αυτούς που θα ακολουθήσουν μια επιτυχημένη συγγραφική καριέρα σαν κι αυτή του Δαμιανού, ελάτε και με θέμα «Ο πιο κεφάτος, έξυπνος, αστείος, σκανταλιάρης, χαριτωμένος... -Ουφ! Τέλος πάντων!- ... ο πιο ασυνήθιστος μαθητής που μου έτυχε να έχω» περιγράψτε με 1.000 περίπου λέξεις τον μαθητή που κάποτε είχατε και που ποτέ δε θα ξεχάσετε. Στείλτε το κείμενό σας στο damianos@patakis.gr μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012.
Ο ίδιος ο Δαμιανός (με τη βοήθεια του Μάνου Κοντολέων) θα διαβάσουν όλα τα κείμενα που θα στείλετε και θα διαλέξουν τα καλύτερα για να τα βραβεύσουν.
Λεπτομέρειες για το πότε και πού θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ανακοινωθούν με τη νέα χρονιά.
Εμπρός, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό σάς αναμένει και ο Δαμιανός, για να σας βοηθήσει, σας προσφέρει τη δική του εμπειρία μέσα από δέκα συμβουλές, αυτές που -αποδεδειγμένα- του χάρισαν την επιτυχία!
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι στις εκδόσεις Πατάκη

Διαγωνισμός για κόμικ-στριπ,Ψυχογιός.

Γεια σας, φίλες και φίλοι, και… καλό χειμώνα, μ’ επιτυχία σε κάθε σας δραστηριότητα, στο σχολείο ή αλλού. Και πάντα μ’ ένα καλό βιβλίο δίπλα σας, έτσι; Τα έχουμε πει αυτά, δεν κάνει κακό να τα ξαναλέμε… όμως, σήμερα δεν θα μιλήσουμε για κείμενα, αλλά για εικόνες. Αφορμή, ο διαγωνισμός για ένα κόμικ-στριπ δικό σας, αναζητήστε  σ’ εφημερίδες και περιοδικά (κυρίως σε αυτά), για να καταλάβετε καλά το είδος αυτό της σύντομης ιστοριούλας, δοσμένης μέσ’ από λίγες εικόνες που η μία είναι συνέχεια της άλλης σε δράση, και όλες μαζί κάτι μάς διηγούνται, συνήθως χιουμοριστικό. (Στριπ σημαίνει λωρίδα, ταινία). Εγώ, ας πούμε, τρελαίνομαι για τα κόμικ-στριπς με ήρωα τον Ντένις τον Τρομερό!
Ο διαγωνισμό μας θα είναι με Θέμα του: «Η γειτονιά μου». Παρακαλώ να μην περιοριστείτε μόνο σε περιγραφές κτηρίων, δρόμων, σπιτιών, καταστημάτων και σε ό,τι άλλο υπάρχει (παρκάκια, παιδικές χαρές κλπ.) Θέλω και την ανθρώπινη παρουσία έντονη. Τι κόσμος κατοικεί στη γειτονιά σας, τι κίνηση έχει, τις σχέσεις σας με τους γείτονες, αν έχετε επαφή με τα γειτονόπουλά σας, θέλω δηλ. τη «ζωή» και την «ανάσα» της γειτονιάς… με καταλαβαίνετε θαρρώ! Λοιπόν, έχουμε προθεσμία ως τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Περιμένω ανυπόμονα τις απαντήσεις σας (kαθαρογραμμένες, δακτυλογραφημένες, έχουμε συμφωνήσει, έτσι;) στη γνωστή διεύθυνση: Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Τατοΐου 121 & Σπ. Μερκούρη 1, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής (μαζί με τα πλήρη στοιχεία σας) ή ηλεκτρονικώς στη διεύθυνση marketingdep@psichogios.gr.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι στη στήλη της κυρίας Φ, στις εκδόσεις Ψυχογιός
 

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ,Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας διοργανώνουν Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού από τον Νοέμβριο 2011 έως τον Μάιο 2012.
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012
Υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αποστολή: Γνωρίζω την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων ΑΛΚΗ ΖΕΗ
Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗΟι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 115396/Γ7/6-10-2011) με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.
Η Άλκη Ζέη, σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται επίσης για ανάγνωση και για μελέτη στα σχολεία του εξωτερικού. Τα σημερινά παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν κείμενά της και μέσα στα σχολικά τους βιβλία, όπου είναι ανθολογημένα έργα της. Με τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης τους δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουν στην ιστορία και να μπορέσουν να εκφράσουν γραπτά ή προφορικά βαθύτερες σκέψεις ή και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ποιος μπορεί να πάρει μέροςΌσα τμήματα επιθυμούν των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 10 Νοεμβρίου 2011. 

Γιατί να πάρω μέροςΟ Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Υποστηρίζει και ενισχύει το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας των μαθητών που έχει προκηρύξει το ΕΚΕΒΙ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας εξυπηρετώντας τους στόχους του. Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με μια συγγραφέα της οποίας το έργο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι στο Μεταίχμιο.

Πληροφορίες συμμετοχήςΓια να συμμετάσχει κάθε τμήμα θα πρέπει να στείλει ηλεκτρονικά στο e-mail: schools@metaixmio.gr όλα τα παρακάτω στοιχεία, έως τις 10 Νοεμβρίου 2011, σημειώνοντας παράλληλα: Για τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου