ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και βιβλία!

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου /συγγραφέας-εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr
Κάποια βιβλία από την πρώτη σελίδα σε κρατούν, σε προκαλούν να πας παρακάτω, να γίνεις κομμάτι της ιστορίας τους, να παραμείνεις στη μια εκείνη τη σελίδα και να διαβάσεις ξανά και ξανά. Να εισχωρήσεις βαθιά κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κάποια βιβλία ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους, τη μαεστρία της γραφής τους, την ευρηματικότητα τους τελικά για την ιστορία τους. Τρία τέτοια βιβλία που καιρό τώρα διαβάστηκαν, προκάλεσαν έντονα συναισθήματα ενώ μας ταξίδεψαν στον χρόνο πολύ πίσω και γέννησαν σκέψεις επιλέξαμε να παρουσιάσουμε.
Τα τρία βιβλία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά και τη μαγεία στη γραφή και το ρυθμό είναι:
Της Χριστίνας Φραγκεσκάκη «Υπόγεια διαδρομή», εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε εικόνες  της Ευαγγελίας Γουτιάνου.
... Έτσι και περισσότερο έτρεχε και ο άλλος ήρωας της νεώτερης ιστορίας ο Λευτέρης, στο βιβλίο της Κατερίνας Λαγού, «Ο χάρτης του Λευτέρη», εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου,εκδόσεις Ψυχογιός, πριν λίγες μέρες τις χάρισε και το βραβείο της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως από τον Κύκλο του Παιδικού Ελληνικού Βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου