ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

O Παρδαλός!

«Μια φορά και έναν καιρό» ξεκινάει το όμορφο παραμύθι του ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, και δεν το κάνει τυχαία, μιας και το θέμα των μεταλλαγμένων σπόρων και προϊόντων έρχεται από πολλά χρόνια πριν, άρα μόνο σημερινό δεν είναι.
Άλλωστε ο συγγραφέας, σε αυτή τη σειρά με τον τίτλο «Οικολογήματα» –αυτό είναι το έβδομο βιβλίο της σειράς– έχει αποδείξει πόσο ευαισθητοποιημένος αλλά και ευφάνταστος είναι με τα θέματα που έχει επιλέξει να αναδείξει (όπως τον Κότσυφα και το καμένο δάσος, το Με το ποδήλατό μου αρχηγό, τη Μεσόγειο, τη Μικρή γοργόνα, με την ουρά γεμάτη σκουπίδια, τα Παιδιά σε δράση, το Αστροπελέκι και το παράξενο πράσινο πουλί, όλα τους θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους με τα προβλήματα που γεννούν). Θέματα που με μαεστρία ο συγγραφέας φωτίζει τοποθετώντας τα στο κέντρο του παραμυθιού ή της ιστορίας του. Και σε αυτό το παραμύθι αποφασίζει να αναδείξει το θέμα των μεταλλαγμένων σπόρων και τον κίνδυνο εξαφάνισης των παλαιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου