ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Τζάννι Ροντάρι!

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου /συγγραφέας-εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr
«Η θαυμαστή ιστορία του ανθρώπου από την αρχή», Τζάνι Ροντάρι, μετάφραση: Βασιλική Νίκα, εκδ.Πατάκη
Η θαυμαστή ιστορία του ανθρώπου από την αρχή, είναι γραμμένη από τον Ιταλό Τζάννι Ροντάρι, έναν σπουδαίο δάσκαλο και συγγραφέα. Στο βιβλίο του αυτό καταφέρνει να διαπεράσει σπουδαία και καθοριστικά ιστορικά σημεία που σημάδεψαν την ανθρωπότητα. Με λόγο άμεσο και κατανοητό ο Ροντάρι, φωτίζει, αναδεικνύει και σχολιάζει από την αρχή του κόσμου, την εποχή των Μάγια, του Παρθενώνα, των Ετρούσκων και Ρωμαίων και βυθίζεται στο Μεσαίωνα για να αναγεννηθεί με την Αναγέννηση, να επαναστατήσει, να αντιδράσει και να τοποθετήσει στο υψηλότερο βάθρο την Ελευθερία.
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει γίνει από τις εκδόσεις Πατάκη σε πολύ καλή μετάφραση και απόδοση του κειμένου από τη Βασιλική Νίκα. Στο βιβλίο έχει συμπεριληφθεί και ένα παράρτημα για τη βυζαντινή περίοδο που έχει γραφτεί από τον ιστορικό Ιωάννη Δημητρούκα, κρατώντας μάλιστα το ύφος του Ροντάρι, ο οποίος δεν είχε αναλύσει πολύ αυτή την περίοδο...more thinkfree

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου