ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μάγκας και Πηνελόπη Δέλτα!


ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας – εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr
«Μάγκας», Πηνελόπη Σ. Δέλτα, Εικονογράφηση: Αγγελική Πιλάτη, εκδόσεις Ψυχογιός, 2017
Προλογικό σημείωμα της Καθηγήτριας Παιδικής Λογοτεχνίας του ΑΠΘ Μένης Κανατσούλη
«…Τι σημαίνει πρόοδος για τη Δέλτα; Πρόοδος είναι να φτιάχνει βιβλία για παιδιά με χαρακτήρες αληθοφανείς, ζωντανούς, σε υποθέσεις με πλοκή ενδιαφέρουσα και που προκαλεί συγκίνηση και ποικίλα συναισθήματα. Πρόοδος είναι να θέτει ένα αξιακό σύστημα το οποίο μεταλαμπαδεύει στα παιδιά αντιμετωπίζοντάς τα με σοβαρότητα σαν να είναι ενήλικοι: την αγάπη για την πατρίδα, την φιλοπονία, την έννοια του καθήκοντος και της ευθύνης, τον αυτοσεβασμό. Πρόοδος είναι να ξεπερνά ακόμη και τους περιορισμούς και τα εμπόδια της εποχής της για το γυναικείο φύλο και να πλάθει γυναικείους χαρακτήρες με άποψη, προσωπικότητα και δυναμισμό…» – Από το Προλογικό σημείωμα: Π.Σ. Δέλτα, Αλληλογραφία, επιμέλεια Ξ. Λευκοπαρίδη, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1997
«…Ο Μάγκας εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935, γράφει στο δικό της προλογικό σημείωμα του βιβλίου η Καθηγήτρια Μένη Κανατσούλη και συνεχίζει «… Το βιβλίο της Πηνελόπη Σ. Δέλτα, με μια αφήγηση που συνεπαίρνει τον αναγνώστη μεταφέρει ιστορικά γεγονότα και κοινωνικά σχόλια. Διακρίνεται η βασική φιλοσοφία της Δέλτα για μια ηθική που δεν επιτρέπει το ψέμα, εκτός αν πρόκειται για την πατρίδα. Η φιλοπατρία της Δέλτα και σε αυτό το βιβλίο της υπερισχύει και αποτελεί την κυρίαρχη ιδεολογία. Έτσι και ο Μάγκας, που ξεκινά ως έξυπνο και καλομαθημένο σκυλί αλλά που κάνει ζημιές, σιγά σιγά εξελίσσεται και ωριμάζει…», Μένη Κανατσούλη.
Διαβάζοντας το ξανά σήμερα… more thinkfree

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου