ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αχ,παραμυθά,βοήθησέ μας...Καλό μήνα!

Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: 
                             "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας"
την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00.Λεπτομέρειες εδώ

Καλό μήνα με τον αγαπημένο σε όλους μας συγγραφέα,τον παραμυθά μας Νίκο Πιλάβιο, με τη μοναδική του ιστορία "Η μάχη των χαρταετών",  να συνομιλεί για ένα μήνα με τους μαθητές στη  στήλη εδώ. 
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος τα έκανε παίζοντας στο πρώτο παιδικό θέατρο που ιδρύθηκε το 1951, όπως και στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο. Το 1966, ύστερα από σπουδές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη ROYAL ACADEMY OF DRAMATIC ARTS στο Λονδίνο.Έγραψε...

Η Κατερίνα Τζαβάρα από 1 Απρίλιου 2013,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,1Απριλίου πηγαίνετε εδώ.
Επίσης αποκαλύπτει πως έγραψε ένα της βιβλίο,1 Απριλίου πηγαίνετε εδώ
Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο "ΑΝΑΤΟΛΙΑ" όπου υπήρξε...






Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», Παρασκευή 26/3/2013 με το βιβλίο της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή Κελεπούρη "Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους",δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις.   
Παρασκευή 29/3,ζήσαμε μαζί με τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς,δυο σχολικούς συμβούλους και τη συγγραφέα Χρυσάνθη Τσιαμπαλή Κελεπούρη,που μας ήρθε από τη Λάρισα.Οι στιγμές που βιώσαμε ήταν μοναδικές!

Η λέξη της Δευτέρας 1 Απριλίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη "πομπή".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε εδώ  

Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Απρίλιο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από την Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας. Πηγαίνετε εδώ 
Οι εκδόσεις Πατάκη,Παπαδόπουλος,προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ

Το μήνυμα για τη μέρα του βιβλίου 2 Απριλίου 2013
Διαβάζουμε, εγώ κι εσύ.
Τα γράμματα γίνονται λέξεις
κι οι λέξεις έπειτα, όλες μαζί,
γίνονται βιβλία να διαλέξεις.
Άκου πώς ψιθυρίζουν!
Ποτάμια στις σελίδες κελαρύζουν,
αρκούδες τραγουδούν,
όταν το φεγγάρι αντικρίζουν.
Μπαίνουμε σε κάστρα φοβερά.
Δέντρα σκαρφαλώνουν ως τα σύννεφα.
Γενναία κορίτσια πετούν θαρρετά,
αγόρια ψαρεύουν άστρα λαμπερά.
Εσύ κι εγώ διαβάζουμε μαζί,
«βιβλιοχαρά» σ’ όλη τη γη.
Pat Mora (HΠΑ)
Μετάφραση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου