ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Δειλοί και Θαρραλέοι!

Ν.Παραλής στο Τελλόγλειο
Στο  φαινόμενο της βίας μεταξύ μαθητών στους χώρους του σχολείου  -γνωστό διεθνώς ως “bullying”-  εστιάζει το ενδιαφέρον του το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στο Τελλόγλειο.
Στη συγκεκριμένη ενότητα του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας, το οποίο αποτελεί συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., θα παραστεί η συγγραφέας του βιβλίου «Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους» (εκδόσεις Ψυχογιός) κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή – Κελεπούρη και μαθητές του 44ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης.
Σήμερα Παρασκευή 29/3,το ζήσαμε μαζί με τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς,δυο σχολικούς συμβούλους και τη συγγραφέα του βιβλίου που μας ήρθε από τη Λάρισα,αύριο οι φιλαναγνωστικές δράσεις.
Οι στιγμές που βιώσαμε ήταν μοναδικές!

Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας"
την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00.Λεπτομέρειες εδώ


Από 1 Απριλίου 2013, ο αγαπημένος σε όλους μας συγγραφέας,ο παραμυθάς μας Νίκος Πιλάβιος, με τη μοναδική του ιστορία "Η μάχη των χαρταετών",  συνομιλεί με τους μαθητές στη  στήλη εδώ. Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.

Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», Τρίτη 26/3/2013 με το βιβλίο της Σοφίας Γιαλουράκη "Με δυο πατρίδες",δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις.   

Η λέξη της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2013

Τι σημαίνει η λέξη "αυτισμός".
 • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
 • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Οι απαντήσεις πηγαίνετε εδώ   

 • Το βιβλίο του μήνα Μάρτιος 2013, "Με δυο πατρίδες"Σοφία Γιαλουράκη,εκδ.Βιβλιόφωνο ,πηγαίνει στο!!!


 • Η Κατερίνα Τζαβάρα από 1 Απρίλιου 2013,
  προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,1 Απριλίου πηγαίνετε εδώ,
  επίσης αποκαλύπτει πως έγραψε ένα της βιβλίο,1 Απριλίου πηγαίνετε εδώ

  Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
  Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας. Πηγαίνετε εδώ 
  Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Διάπλαση,προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ
  Η αγαπημένη συγγραφέας, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη,για λίγες μέρες ακόμα με την ιστορία της "Ταξίδι στα άστρα "στην πρωτότυπη μας στήλη "ο συγγραφέας συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.

  Το μήνυμα για τη μέρα του βιβλίου 2 Απριλίου 2013
  Διαβάζουμε, εγώ κι εσύ.
  Τα γράμματα γίνονται λέξεις
  κι οι λέξεις έπειτα, όλες μαζί,
  γίνονται βιβλία να διαλέξεις.
  Άκου πώς ψιθυρίζουν!
  Ποτάμια στις σελίδες κελαρύζουν,
  αρκούδες τραγουδούν,
  όταν το φεγγάρι αντικρίζουν.
  Μπαίνουμε σε κάστρα φοβερά.
  Δέντρα σκαρφαλώνουν ως τα σύννεφα.
  Γενναία κορίτσια πετούν θαρρετά,
  αγόρια ψαρεύουν άστρα λαμπερά.
  Εσύ κι εγώ διαβάζουμε μαζί,
  «βιβλιοχαρά» σ’ όλη τη γη.
  Pat Mora (HΠΑ)
  Μετάφραση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου


  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου