ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Μα ο χρυσός ήταν ...καπνός!

Αγαπητοί φίλοι,έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης,διοργανώνει ημερίδα δράσεων Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας"
την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ,στη Θεσσαλονίκη,ώρες 10:00-15:00.Λεπτομέρειες εδώ

Από 1 Απριλίου 2013, ο αγαπημένος σε όλους μας συγγραφέας,ο παραμυθάς μας Νίκος Πιλάβιος, με τη μοναδική του ιστορία "Η μάχη των χαρταετών",  συνομιλεί με τους μαθητές στη  στήλη εδώ. Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
 

Η Κατερίνα Τζαβάρα από 1 Απρίλιου 2013, 
προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,1 Απριλίου πηγαίνετε εδώ
επίσης αποκαλύπτει πως έγραψε ένα της βιβλίο,1 Απριλίου πηγαίνετε εδώ
 Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», Τρίτη 26/3/2013 με το βιβλίο της Σοφίας Γιαλουράκη "Με δυο πατρίδες",θα δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις.   

Η λέξη της Δευτέρας 17 Μαρτίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη "σκούζει".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Για τις απαντήσεις πηγαίνετε εδώ   

Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας. Πηγαίνετε εδώ 
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Διάπλαση, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ
 Η αγαπημένη συγγραφέας, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη,για λίγες μέρες ακόμα με την ιστορία της "Ταξίδι στα άστρα "στην πρωτότυπη μας στήλη "ο συγγραφέας συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.
Σήμερα 21 Μαρτίου 2013 και μέρα ποίησης.
Ποίημα από τους μαθητές του 54ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης
Χρυσό νησί, χρυσή ζωή
χρυσοί και οι κάτοικοί του.
 

Χρυσός εδώ, χρυσός εκεί
χρυσός και παραπέρα,
απ΄ ένα χρυσάνεμο χρυσό
και....πήραν τα μυαλά αέρα!

Δουλειά καμιά, ανεμελιά
και...δίχως πλέον φαγητά!

Ανταλλαγή πολύ συχνή,
με καπετάνιο απ΄ άλλο νησί,
χρυσού - χρυσού με την τροφή.

Μα ο χρυσός ήταν...καπνός.
Το ίδιο και η τιμή του.
Και το κατάλαβαν αυτό
όλοι οι κάτοικοί του.

Και ξαναέγινε το νησί
ωραίο όπως στην αρχή,
χωρίς χρυσό, με προκοπή
και κέφι πάλι για ζωή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου