ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Το αρχοντόπουλο που έγινε Πύργος!


Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα, "Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση  Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα,να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα με θέμα: Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου», την Τρίτη 19/3/2013 με το λαϊκότροπο παραμύθι της Σοφίας Μαντούβαλου,θα δείτε εδώ τις φιλαναγνωστικές δράσεις. 

Η αγαπημένη συγγραφέας, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, με την ιστορία της "Ταξίδι στα άστρα "στην πρωτότυπη μας στήλη "ο συγγραφέας συνομιλεί με τους μαθητές/τριες.H Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, της Ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α΄Βραβείο ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία Amo-Amas-Amat...Περισσότερα εδώ 

Ο αγαπημένος συγγραφέας,Παναγιώτης Τσιρίδης,προτείνει βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας,πηγαίνετε εδώ
και αποκαλύπτει πως έγραψε ένα του βιβλίο,πηγαίνετε εδώ

Η λέξη της Δευτέρας 17 Μαρτίου 2013
 Τι σημαίνει η λέξη "σκούζει".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;Πηγαίνετε εδώ   

Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας.Πηγαίνετε εδώ
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας. Πηγαίνετε εδώ
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Μεταίχμιο,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Διάπλαση,προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία.Πηγαίνετε εδώ
Σχόλιο για τη Βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας 
 Καλησπέρα κ. Αρτζανίδου, θα θέλαμε τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά του 99ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ιδέα της «Βαλίτσας που ταξιδεύει».
 Η βαλίτσα αγκαλιάστηκε με πολύ ενδιαφέρον από τα παιδιά αν και ο χρόνος που την είχαμε στη διάθεσή μας  ήταν περιορισμένος.
Ιδιαίτερη εντύπωση στα παιδιά έκανε το βιβλίο «Δέντρο από αγάπη» της Τασούλας Τσιλιμένη γι’ αυτό και το προτείνουν και στους υπόλοιπους.
Σημαντική βοήθεια για την υλοποίηση του προγράμματος της βαλίτσας ήταν οι δράσεις που είναι αναρτημένες στο blog «Βιβλία και Βιβλιοφιλία»της φιλαναγνωσίας, Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης, στο οποίο ανατρέξαμε πολλές φορές.
 Τέλος θα θέλαμε να σας προτείνουμε την ιδέα της «Θεματικής Βαλίτσας» κάτι που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους.
Καλή και δημιουργική συνέχεια στο έργο σας.

Με εκτίμηση οι Νηπιαγωγοί:Ε.Ραχανιώτη,Παπαθεοδώρου  

Σαν σήμερα 18/3,έφυγε ο Οδυσσέας Ελύτης.
http://www.youtube.com/watch?v=hoNIcsiuUdk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου