ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μια πριγκίπισσα σκόνταψε πάνω στον ΚΩΔΙΚΑ 99.

Α΄Κύκλος μελών Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,"Αχιλλέας Καψάλης",Οκτώβριος 2012-Ιανουάριoς 2013.
Πηγαίνετε στη στήλη εδώ:http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/p/blog-page_07.html 
Βιωματικό εργαστήριο-Προτεινόμενες δράσεις μελών της Λέσχης Αν.Εκπαιδευτικών «Αχ.Καψάλης»,2012-2013,για να δείτε δράσεις που προέκυψαν με την ολοκλήρωση δεκαέξι ωρών,του α΄κύκλου, 2012-2013,από τα μέλη μας στο φιλαναγνωστικό εργαστήριο.       
Βιβλία που τους προτάθηκαν:
H Πουπουλένια Πριγκίπισσα,Μαρία Ρουσάκη,εκδ.Παπαδόπουλος,Κώδικας 99,Γιώτα Φώτου,εκδ.Ψυχογιός,Κατ γατ καραγάτ,Φ.Φραγκούλη,εκδ.Πατάκη.
Η βραβευμένη συγγραφέας, Φωτεινή Φραγκούλη,από σήμερα, Παρασκευή 1/2/2013 με την ιστορία της,"Καλοκαίρι στο  κεφάλι",
συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πρωτότυπη μας στήλη: http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/p/blog-page_30.html"Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Η Φωτεινή Φραγκούλη,γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόλυβο της Μυτιλήνης. Σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά. Εργάζεται στην Αθήνα ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Έργα της: "Το χωραφάκι της αγάπης", Γνώση, 1990, "Η Κυράνη του δάσους", Αλεξάνδρεια, 1993, "Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της", Αλεξάνδρεια, 1995, "Το μισό πιθάρι", Ελληνικά Γράμματα, 2000, "Το ταίρι της αταίριαστης", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Οι άγγελοι των κοχυλιών", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Το τραγούδι της Περσεφόνης", Ελληνικά Γράμματα, 2005, "Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες", Ελληνικά Γράμματα, 2008 (βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου περιοδικού "Διαβάζω", 2009 και Κρατικό Βραβείο 2009), "Κατ-γατ-καραγάτ", Εκδόσεις Πατάκη, 2011.
Ο αγαπημένος συγγραφέας,Κώστας Πούλος, προτείνει για το μήνα Φεβρουάριο βιβλία που αγαπά,πηγαίνετε εδώ: http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/p/blog-page_1.html "οι συγγραφείς προτείνουν",ενώ μοιράζεται μαζί μας και την ιστορία γραφής ενός από τα βιβλία του,πηγαίνετε εδώ: http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/p/blog-page_5871.html «ένα βιβλίο μια ιστορία».
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Διάπλαση,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε".
Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε"
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Βιβλιόφωνο,Διάπλαση προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

Η λέξη της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2013
Τι σημαίνει η λέξη "προβλήτα".
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;
  1.  Ο Κοπέρνικος και ο ξυπόλυτος μύωψ,Άγγελος Αγγέλου,Έμη Σίνη,Ψυχογιός,
  2.  Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα,Μαρία Αγγελίδου,Μεταίχμιο.
  3. Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για λεπτομέρειες.
  4. To βιβλίο του μήνα ύστερα από κλήρωση,λόγω ισοψηφίας,πηγαίνει στο 81ο Δ.Σ.Θεσσαλονίκης.
Δείτε και μπορεί να σας χρειαστεί στο εκπαιδευτικό σας έργο.
Το Μουσείο Ακροπόλεως
1.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης    
2.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

"Έτος Κ.Π. Καβάφη» έχει ανακηρυχθεί το 2013 από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή".
                 Ο Γρηγόρης Βαλτινός διαβάζει Κ.Π.Καβάφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου