ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

"Ούτε τζαζ ή μπλουζ ή ροκ ή κλασική",μόνο είναι η ιστορία,η φανταστική,Αντώνης Παπαθεοδούλου.

                         Καλή χρονιά με 2013 βιβλιοφιλικές ευχές!
Ο βραβευμένος συγγραφέας, Αντώνης Παπαθεοδούλου,από Δευτέρα 7/1/2013 με την ανατρεπτική του ιστορία "Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια "συνομιλεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πρωτότυπη μας στήλη 
"Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
Για πρώτη φορά,με πρωτοβουλία του αγαπημένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου,η υπέροχη ιστορία "Νιάου νιάου" συνοδεύεται από μια εικόνα του εικονογράφου Γρηγόρη Μουμούρη.
Ο Αντώνης Παπαθοδούλου,γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Animation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με πλαστελίνη & παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει Ισπανική Φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση και ταυτόχρονα διαβάζει, γράφει και μεταφράζει βιβλία για παιδιά. Το τραγούδι του "Η Πολυβία, μια παντόφλα που απεχθάνεται τη βία", βραβεύτηκε το 2004 στο διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού "Άρση Φωνών" της ορχήστρας των χρωμάτων και τα βιβλία του "Το Παρανομύθι" και "Ο Μάγος του Όζοντος" ήταν στις μικρές λίστες για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου το 2006 αντίστοιχα. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει συνεργαστεί για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, με το περιοδικό "Κid's fun", το Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου, το Μουσείο Ηρακλειδών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Συμμετείχε μαζί με άλλους 13 Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους παιδικών βιβλίων στην ομάδα που ετοίμασε το μεγάλο αφιέρωμα στον συγγραφέα H.P.Lagavulin στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2008. Μαζί με την εικονογράφο Μυρτώ Δεληβορία και την συγγραφέα Ελένη Κατσαμά εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία και τους δημιουργούς της: ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ www.papakistimpaniera.gr

Η αγαπημένη συγγραφέας, Ιωάννα Μπαμπέτα, προτείνει για το μήνα Ιανουάριο βιβλία που αγαπά,πηγαίνετε "οι συγγραφείς προτείνουν",
ενώ μοιράζεται μαζί μας και την ιστορία γραφής της ενός από τα βιβλία της,πηγαίνετετ "ένα βιβλίο μια ιστορία'
Η Ιωάννα Μπαμπέτα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε κοινωνική πολιτική και κοινωνική ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού. Το 2009 το διήγηµά της "Η γιαγιά κυρία Ελισάβετ" κέρδισε στο διαγωνισµό diavasame.gr και εκδόθηκε από τον "Ελευθερουδάκη" σε µία συλλογή διηγηµάτων µε τίτλο "19 νέα βήµατα". Επίσης, το παραµύθι "Το δέντρο µου" κέρδισε έπαινο στο διαγωνισµό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο "Η Μελίνα ντετέκτιβ",Μεταίχμιο.


Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος προτείνουν για το μήνα Ιανουάριο 2013 βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε".

Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε"


Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου