ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Γοργόνες,μάγισσες και μικρά παιδιά, αναζητούν τα Χριστούγεννα!

Το βιβλιόδεντρο της Φιλαναγνωσίας στη Δ/νση Π.Ε

Αν.Θεσ.
Φιλαναγνωστικές δράσεις με το βιβλίο,
 "Ο Αϊ-Βασίλης και η μικρή γοργόνα" της Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη,εκδόσεις Ψυχογιός.Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναγνωστικών δράσεων 2012-2013".
               


To ποίημα της Πέμπτης 13/12/2012
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Καμπανούλες, καμπανούλες
κρεμαστές μικρές χαρούλες
και μπαμπάκι αντί για χιόνια
στα μικρά του δέντρου κλώνια.
Μπάλες μπάλες και κεράκια
κι αναμμένα φαναράκια,
και παιχνίδια κι αγγελούδια
κι άλλα χίλια δυο καλούδια.
Κάτω χαμηλά στη βάση
μάγοι και βοσκοί έχουν φτάσει,
και προς της κορφής τα μέρη
φέγγει λαμπερό ένα αστέρι.
Ρένα Καρθαίου,
Χειμωνιάτικο Ανθολόγιο,Β.Δ Αναγνωστόπουλος-Τ.Τσιλιμένη,εκδ.Κατσανιώτης
 Η λέξη της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2012

Πηγαίνετε στην στήλη "η Λέξη της Δευτέρας", για να διαβάσετε τις σωστές απαντήσεις.το Δημ.Σχολείο του μήνα που κερδίζει το βιβλίο ¨Μήνας μπαίνει,μήνας βγαίνει"Αγγ.Βαρελά,Ψυχογιός είναι το 
81ο Δημ.Σχ.Θεσσαλονίκης. 
"Η Λέξη της Δευτέρας"θα συνεχιστεί με την έναρξη των σχολείων τη νέα χρονιά.
Οι εκδόσεις Πατάκη,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος και Βιβλιόφωνο, προτείνουν για το μήνα Δεκέμβριο βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να δείτε και να διαβάσετε".
Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδη προτείνει αγαπημένα της παιδικά,νεανικά ελληνικά βιβλία:"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να διαβάσετε".
Επίσης η συγγραφέας γράφει για ένα της βιβλίο "Ένα βιβλίο μια ιστορία"
"Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη να δείτε και να διαβάσετε". 

Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν από τη βαλίτσα της Φιλαναγνωσίας."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε"
Οι εκδότες Ψυχογιός,Πατάκης,Παπαδόπουλος,Μεταίχμιο, προτείνουν ξένη νεανική λογοτεχνία."Πηγαίνετε στην κατάλληλη στήλη για να διαβάσετε".

Σχόλιο των μαθητών/τριών Στ΄τάξης του 67ου Δημ.Σχ.Θεσσαλονίκης για το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ,σχεδιασμός-υλοποίηση(συνεργασία σε αυτό το κομμάτι και με την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Τελλογλείου,Χ.Τσαγκάλια),και πρωτοβουλία της Δ/νσης Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης προς τα σχολεία της.
Κυρία Αρτζανίδου,
μας άρεσε πάρα πολύ η εκδήλωση που παρακολουθήσαμε.Ήταν ενδιαφέρουσα η ιστορία με το ροζ,χνουδωτό κοκαλάκι της νυχτερίδας,που μας διαβάσατε!Μας άρεσε που συνδυάσαμε την φιλαναγνωσία με την ζωγραφική
Η έκθεση με τα προσχέδια του Λούβρου ήταν πρωτότυπη!Μας άρεσαν ιδιαίτερα ο Σάτυρος,το τρίπτυχο και ο Άρης με την Αφροδίτη.
Χαρήκαμε που οι καλλιτέχνες ήταν εμπνευσμένοι από την Ελληνική μυθολογία.Σας ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση.Το Τελλόγλειο ήταν μια εμπειρία για μας!  
Σχόλια για τη βαλίτσα της φιλαναγνωσίας από το 1ο Δ.Σχ.Πανοράματος και το 74ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.
                               
Εκπαιδευτικοί από Β'και Γ΄τάξη:Μας κινητοποίησε,θέλαμε όλοι να προλάβουμε τους χρόνους κι έτσι διαβάζαμε,ενώ σε άλλη περίπτωση θα κάναμε τα μαθήματα του προγράμματος πιστά.Μπράβο!Ωραία ιδέα. 
Εκπαιδευτικός Δ΄τάξης:Έξυπνη ιδέα.Θα θέλαμε όμως να έχουμε τη βαλίτσα περισσότερο χρόνο π.χ Διάβασα με την τάξη μου ένα μόνο βιβλίο ενώ θα ήθελα περισσότερα. 
Εκπαιδευτικός του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσ/νίκης: Όμορφη πρωτοβουλία,πρωτότυπη.Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση της εισαγωγικής ιστορίας της κ.Αρτζανίδου,που συνοδεύει τη βαλίτσα.Δεν προλάβαμε να τα διαβάσουμε όλα γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος.Μπράβο!

Το δέντρο στο Τελλόγλειο,όπως το στόλισαν
οι μαθητές/τριες του 23ου Θεσ.
στα πλαίσια του προγρ.Φιλαναγνωσίας.
7ήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά
στη διάρκεια  των φετινών γιορτών
στο Τελλόγλειο
Καθημερινά στις  27, 28,29, 30 Δεκεμβρίου και στις 3, 4, 5 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 13.30 τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να  διασκεδάσουν δημιουργικά με έναν διαφορετικό τρόπο στο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με γνώση και μεράκι για τους μικρούς φίλους του Τελλογλείου.  
Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: 2310991615 – 2310994878 – 2310247111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου