ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Πολλές αναγνωστικέ πτήσεις!

 Πολλές αναγνωστικές πτήσεις με ιστορίες,βιβλία,συγγραφείς,εικονογράφους,προτάσεις εκδοτών,τη Λέσχη Ανάγνωσης,τις Φιλαναγνωστικές δράσεις στο Τελλόγλειο και τη λέξη της Δευτέρας!
 Η Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών συμπλήρωσε τον αριθμό μελών της και ξεκινά τη Δευτέρα 8/10/2012 στις 16:15-18:15μ.μ,στη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης και στο φιλαναγνωστικό χώρο που λειτουργεί από πέρσι.  
"Το φιλαναγνωστικό ταξίδι είναι βιωματικό και ασχολείται με βιβλία παιδικής ελληνικής λογοτεχνίας αλλά και-για φέτος-με ποίηση από Έλληνες ποιητές".

Η λέξη της Δευτέρας, 1η Οκτωβρίου.
  • Τι σημαίνει η λέξη «σούρουπο».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει;
  1. Ο Χρυσάνεμος,Αγαθή Δημητρούκα,Πατάκης
  2. Ένας κήπος στην τάξη μας,Χρ.Τσιαμπαλή-Κελεπούρη,Ψυχογιός.                            Υποθέστε ή αν έχετε διαβάσει το βιβλίο απαντήστε...πηγαίνετε στη στήλη "Η λέξη της Δευτέρας" για πλήρη ενημέρωση και η απάντηση σας εκεί στα σχόλια.


Αγαπητά μας παιδιά,
αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,
η αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη, σήμερα κάνει την έναρξη της β΄περιόδου της πρωτότυπης στήλης που ξεκίνησε πέρσι,
«Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".με την ιστορία της,
"Στο σκοτεινό υπόγειο"
 Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.
 Με αφορμή το κείμενο-ιστορία του κάθε αγαπημένου συγγραφέα που θα μας τιμά γράφοντας στη στήλη μας τα παιδιά:
  •         Θα νιώσουν ότι συνομιλούν μαζί της/του μέσα από τις λέξεις του.
  •         Θα την/τον γνωρίσουν καλύτερα.
  •         Θα αναζητήσουν στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες για το πρόσωπο της/του και το     έργο του.
  •         Θα ψάξουν βιβλία της/του στη βιβλιοθήκη του σχολείου, της γειτονιάς ή του σπιτιού.
  •         Θα διαβάσουν κάποιο βιβλίο της/του στην ώρα της φιλαναγνωσίας.
 Με αφορμή και πάλι το κείμενο-ιστορία της/του συγγραφέα, όταν διαβαστεί στην τάξη-βιβλιοθήκη-σπίτι τα παιδιά θα μπορούν: 
·          Να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 
Η συγγραφέας Χαρά Κατσαρή προτείνει ένα παιδικό και ένα νεανικό βιβλίο για το μήνα Οκτώβριο 2012 Πηγαίνετε στη στήλη:«Οι συγγραφείς προτείνουν».
Επίσης μας αποκαλύπτει πως έγραψε την ιστορία της «Μάγισσας Τσαπατσούλιας» Πηγαίνετε στη στήλη: «Ένα βιβλίο μια ιστορία».

 Η Χαρά Κατσαρή ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα. Γράφει παραμύθια, όπως το 'Νταίζη, κάντε με πριγκίπισσα', το 'Χρώματα για γιατρικό', οι 'Καρχαριακοί αγώνες' και 'Ένας λύκος ποιητής', εκπαιδευτικά βιβλία όπως οι περιπέτειες της μάγισσας Τσαπατσούλας και νεανικά μυθιστορήματα, όπως 'Το αίνιγμα στο βυθό' και το '18 κεράκια και μία μολότωφ'. Ασχολείται επίσης με τη δημιουργική γραφή για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Οι εκδόσεις Πατάκης, Ψυχογιός, Μεταίχμιο, Διάπλαση, Βιβλιόφωνο και Παπαδόπουλος, προτείνουν βιβλία παιδικής και νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας για τον Οκτώβριο 2012.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου