ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με την Κτηνιατρική Σχολή-Δείτε το πρόγραμμα στις προτάσεις φιλαναγνωστικών δράσεων.

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τετραήμερο πρόγραμμα στα πλαίσια της Κτηνιατρικής εβδομάδας στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, «Φιλαναγνωστικές δράσεις με τα ζώα της συντροφιάς».
Το πρόγραμμα, για κάθε τμήμα διάρκειας 2 ώρες και 30 λεπτά, υλοποιήθηκε σε μαθητές Δ΄,Ε΄και Στ΄(σύνολο 175 μαθητές/μαθήτριες), της Δ/νσης Π.Ε Αν.Θεσσαλονίκης, αλλά και του Δ.Σ Ακροποτάμου, από τους: Πασχάλη Φορτομάρη-Επίκουρο  Καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ και  Έλενας Αρτζανίδου Υπεύθυνης της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών και Μαθητών «Αχ.Καψάλης"- Συγγραφέας. Τα βιβλία με θεματολογία τα ζώα της συντροφιάς και όχι μόνο, ήταν από τις εκδόσεις Ψυχογιός, Πατάκης, Διάπλαση και Μεταίχμιο που είναι μόνιμοι συνεργάτες του blog: «Βιβλία και Βιβλιοφιλία». Οι εκδόσεις στο τέλος τα παραχώρησαν σε κάθε τμήμα που συμμετείχε μαζί με διαφημιστικό υλικό.
Ευχαριστώ το τμήμα για τη συνεργασία μας, αλλά και για τη φιλοξενία του. Τους φοιτητές του κ.Φορτομάρη που συμμετείχαν και τον κ.Φαναρτζή Μανώλη γραμματέα της σχολής για την πλήρη υποστήριξη.
Πηγαίνετε στη στήλη: «Προτάσεις δράσεων φιλαναγνωσίας» για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα όπως υλοποιήθηκε από την υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης Μαθητών «Αχιλλέας Καψάλης», με τα βιβλία των:Κ.Μάγο,Ν.Πιλάβιο,Μ.Θεοδωράκη και Μ.Ρουσάκη 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Επίσης διαβάστε μέχρι και το τέλος της βδομάδας:
Στην πρωτότυπη στήλη μας, η βραβευμένη συγγραφέας Χρυσάνθη Καραΐσκου, με την ιστορία της"Καλοκαιρινές εξερευνήσεις".
Στόχος της στήλης "Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά"είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς... 
Πηγαίνετε στη στήλη: "Ο συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".



5 σχόλια:

  1. Το μήνυμα του 25ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης όπως μας στάλθηκε:
    Σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, οι μαθητές της Δ΄Τάξης του 25ου Δημ. Σχολείου Θεσ/νίκης, επισκεφθήκαμε την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας της Λέσχης Ανάγνωσης «Αχιλλέας Καψάλης».
    Εκεί μας υποδέχτηκαν με αγάπη και εγκαρδιότητα η κα Έλενα Αρτζανίδου, ο καθηγητής της Σχολής κος Πασχάλης Φορτομάρης και μια ομάδα φοιτητών.
    Ο κος καθηγητής και οι φοιτητές, αφού μας πληροφόρησαν για το ιστορικό ίδρυσης της Σχολής, ,μας ξενάγησαν σε διάφορους χώρους και εργαστήρια, όπου οι μαθητές είδαν και άκουσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το έργο της Σχολής και την επιστήμη της Κτηνιατρικής. Οι μαθητές παρατήρησαν προπλάσματα ζώων και κυττάρων και γνώρισαν το σώμα, τα όργανα και τις λειτουργίες των ζωικών οργανισμών.
    Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή κο Φορτομάρη και τους φοιτητές της Σχολής, οι οποίοι με πολύ φιλικό και επικοινωνιακό τρόπο προσέγγισαν τους μαθητές και τους μετέδωσαν το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα ζώα αλλά και την επιστήμη της Κτηνιατρικής.
    Ακολούθησαν δράσεις φιλαναγνωσίας από τη κα Έλενα Αρτζανίδου.
    Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο ζωής των αδέσποτων ζώων. Έτσι τους δόθηκε το ερέθισμα να εκφράσουν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης αυτών των ζώων, τα συναισθήματα και τα προβλήματά τους. Επεσήμαναν την ευθύνη των ανθρώπων για το πρόβλημα και πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης.
    Ακολούθησε η ανάγνωση του λογοτεχνικού βιβλίου «Ρέος, ο καλύτερος φίλος» της Μαρίας Ρουσάκη από την κα Αρτζανίδου, με ήρωες διάφορα ζώα. Η ζωντανή και παραστατική ανάγνωση της κας Αρτζανίδου έκανε τα παιδιά να ταυτιστούν με τους ήρωες-ζώα και να θελήσουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γι’ αυτά.
    Ακολούθησε ζωγραφική απόδοση των γεγονότων και ηρώων της ιστορίας με μορφή κόμικ.
    Ευχαριστούμε την κα Αρτζανίδου που με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο παρακινεί τους μαθητές και τους δασκάλους να δουν το λογοτεχνικό βιβλίο με μια άλλη ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 37o ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ mail@37dim-thess.thess.sch.gr
    Το μήνυμα από το 37ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης όπως στάλθηκε
    12:01 μ.μ. (Πριν από 3 ώρες)

    Σας ευχαριστούμε για το ευχάριστο ταξίδι που μας προσφέρατε.

    Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.

    Η Δασκάλα και οι μαθητές της Δ ΄Τάξης του 37ου Δ. Σχ. Θεσ/νικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤ1 92 Δημοτικό Σχολείο10 Μαΐου 2012 12:50 μ.μ.

    Αγαπητή κυρία Ελένη Αρτζανίδου,
    Η επίσκεψή μας στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ήταν υπέροχη και ξεχωριστή. Ο κύριος Φορτομάρης με την ομάδα των φοιτητών του μας ξενάγησε σε διάφορα τμήματα και ενδιαφέροντα εργαστήρια της σχολής. Μας μίλησε ακόμη για τη χρησιμότητα του επαγγέλματος που διδάσκει. Πήραμε πολύτιμες και σημαντικές πληροφορίες για τα ζώα και το ρόλο της επιστήμης σε αυτά. Στη συνέχεια απολαύσαμε τόσο το βίντεο όσο και την ιστορία της Ψινα – ψιψίνας και ευαισθητοποιηθήκαμε στα προβλήματα των αδέσποτων ζώων.
    Πολλοί από εμάς που ενθουσιαστήκαμε θα θέλαμε να ακολουθήσουμε το επάγγελμα του κτηνιάτρου αλλά και να διαβάζουμε πολλά βιβλία με θέμα τα ζώα αφού τα αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο.
    Ευχαριστούμε που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία και θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την επιθυμία και των άλλων παιδιών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας.
    Με εκτίμηση οι μαθητές του ΣΤ΄1 από το 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επίσκεψή μας στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο κύριος Φορτομάρης και μια ομάδα φοιτητών μάς υποδέχτηκαν με πολλή χαρά και αγάπη. Με μεγάλη όρεξη και διάθεση μάς ξενάγησαν στους χώρους και στα εργαστήρια της σχολής. Μάθαμε πολλά πράγματα για τη ζωή, τις συνήθειες και την καθημερινότητα των ζώων. Περισσότερο μας άρεσε το εργαστήριο ζωοτεχνίας στο οποίο γνωρίσαμε την ανατομία των ζώων. Στο τέλος η κυρία Αρτζανίδου μας παρουσίασε ένα βίντεο για τα αδέσποτα ζώα και μας διάβασε μια σχετική ιστορία. Μας άρεσε πάρα πολύ και θα θέλαμε να ξαναπάμε.
    Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ'1 τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητά μας παιδιά,του 92ου,25ου,37ου και 23ου Δ.Σ,χαιρόμαστε που το πρόγραμμα με τα ζώα της συντροφιάς και η γνωριμία σας με το ρόλο και τους στόχους της Κτηνιατρικής Σχολής σας άρεσαν.Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξανανταμώσουμε σε κάτι ανάλογο την επόμενη χρονιά.Σας ευχόμαστε υγεία και σύντομα καλές διακοπές παρέα με ένα βιβλίο.Με αγάπη,
    Έλενα Αρτζανίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή