ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η πρωτοεμφανιζόμενη και ταλαντούχα συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ* τη Δευτέρα 23/4 συνομιλεί μαζί σας με την ιστορία της.

Από τη Δευτέρα 23/4 μια νέα ιστορία στη στήλη «ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά», καλεσμένη μας η νεαρή και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ* γράφει για μια «Συμφωνία για ξεκούρδιστα έγχορδα» και ζητά τη βοήθειά σας για να συνεχίσει την ιστορία ενός κοριτσιού που θέλει να μπει στις σελίδες του βιβλίου της. 
Στόχος της στήλης "Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά" είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.

 Με αφορμή το κείμενο-ιστορία του κάθε αγαπημένου συγγραφέα που θα μας τιμά γράφοντας στη στήλη μας τα παιδιά:
  •         Θα νιώσουν ότι συνομιλούν μαζί της/του μέσα από τις λέξεις του.
  •         Θα την/τον γνωρίσουν καλύτερα.
  •         Θα αναζητήσουν στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες για το πρόσωπο της/του και το έργο του.
  •         Θα ψάξουν βιβλία της/του στη βιβλιοθήκη του σχολείου, της γειτονιάς ή του σπιτιού.
  •         Θα διαβάσουν κάποιο βιβλίο της/του στην ώρα της φιλαναγνωσίας.
 Με αφορμή και πάλι το κείμενο-ιστορία της/του συγγραφέα, όταν διαβαστεί στην τάξη-βιβλιοθήκη-σπίτι τα παιδιά θα μπορούν: 
  • Να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο. 
Βιογραφικό της Αλεξάνδρας Κ* 
Η "πιο παράξενη ιστορία του κόσμου" γράφτηκε από την Αλεξάνδρα....η οποία γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1985, εδώ όπου υπάρχουν ακόμα κόμισσες και βενετσιάνικα φανάρια στους δρόμους κι ένα θέατρο πιο μεγάλο απ'το νησί το ίδιο, όπως γράφει η ίδια στο προσωπικό της site!  Όταν ήταν μικρή μπήκε κατά λάθος σε ένα θέατρο και δε βγήκε ποτέ! Έτσι κατέληξε να σπουδάζει θέατρο στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας στο Τμήμα Θεάτρου της Α.Σ.Κ.Τ. του Αριστοτελείου και στο Stella Adler Studio of Acting (NY) ενώ παράλληλα παρακολούθησε εργαστήρια σεναρίου (Gotham Writers NY) και θεατρικής γραφής (ΕΚΔΙΘ).Όσο ήταν ηθοποιός, κέρδισε γρήγορα το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό της (να μην πέσει από τη σκηνή!) οπότε βαρέθηκε .. και έπαψε να είναι ηθοποιός! Δεν ασχολείται πια με την ηθοποιία αλλά συνέχισε να δείχνει την αγάπη της για το θέατρο με αλλο τρόπο...! Άρχισε λοιπόν να ξεδιπλώνει το συγγραφικό της ταλέντο μέσα από άρθρα, θεατρικά έργα, διαφημίσεις, σενάρια κ.α. και να πειραματίζεται με είδη όπως το παιδικό βιβλίο και το young-adult μυθιστόρημα. Τα πειράματα αυτά πέτυχαν ... και τα αποτελέσματα βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων !Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο "Πατάκη" κυκλοφορεί πλέον από τον Δεκέμβριο 2011, το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η πιο παράξενη ιστορία του κόσμου" για παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών της σειράς Κολιμπρί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου